HP marka laptop'larda güvenlik açığı ortaya çıktı

HP marka laptop'larda güvenlik açığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde dev şirket Hawlett Packard tarafından üretilen bazı modellerde yüklü olarak gelen bir keylogger tespit edildi. Peki virüslü laptoplar hangileri?

A+A-

Kutusundan bizzat sizin çıkarttığınız laptopunuzun bastığınız her tuşu kaydettiğini söylesek nasıl bir tepki verirdiniz? Geçtiğimiz günlerde çeşitli HP laptop modellerinde keşfedilen ve sisteme ön yüklü olarak gelen zararlı, bastığınız her tuşu kaydediyor!

Modzero isimli bir güvenlik firması tarafından keşfedilen zararlı, ses sürücüsü içerisine gizlenmiş şekilde çalışıyor.

hp_keylogger_sdn.png

2015 yılından beridir veri çaldığı düşünülen keylogger hakkında HP, sorumluluk kabul etmediğini ve kullanıcı verilerine kesinlikle bir erişimlerinin olmadığını da ekledi.

Eğer listedeki bilgisayarlardan birisine sahipseniz C:\Windows\System32 içerisinde MicTray64.exe veya C:\Windows\System32 içerisinde MicTray.exe ile karşılaşmanız durumunda ise hemen dosyaları silin ve bütün parolalarınızı değiştirin.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.