ICBC Yatırım, Migros için ‘al’ tavsiyesi verdi

ICBC Yatırım, Migros için ‘al’ tavsiyesi verdi

ICBC Yatırım, Migros için hedef fiyatını 47 TL, tavsiyesini 'AL' olarak belirledi.

A+A-

ICBC Yatırım'ın konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Net kar açıkladı - Migros 2021’in ilk çeyreğinde 210 milyon TL net kar açıkladı. Konsensüs 16 milyon TL kar beklerken şirket geçen yılın aynı döneminde 132 milyon TL zarar elde etmişti.

Satışlar %21 büyüdü - Şirket yılın son çeyreğinde 11 yeni mağaza açarken, net satış alanı bir önceki yıla göre %4 büyüdü. Hafta sonu kısıtlamaları, artan sanal mağaza satışları ve yüksek gıda enflasyonu satışlara olumlu yansıdı ve ciro yıllık bazda %21 büyüdü. Metrekare başına satışlar %18 büyüdü. Şirketin pazar payı bir önceki yıla göre 40 baz puan arttı ve %9,2’ye yükseldi.
Karlılık sabit kaldı - Şirketin brüt kar marjı geçen yıla göre 90 baz puan iyileşti ve %27,6 seviyesine yükseldi. Çalışan sayısı geçen yıla göre %15 arttı. Pazarlama giderlerinin ciroya oranı 50 baz puan yükseldi. Bunun sonucunda FAVÖK marjı %7,9 ile tahminleri 20 baz puan aştı ve geçen yılki seviyesinde kaldı.
Tek seferlik gelir - Şirket Makedonya operasyonlarından çıkarken satıştan 213 milyon TL kar elde etti. Bizim hesabımıza göre, şirket bu tek seferlik gelir hariç 24 milyon TL net kar elde edecekti.
Borçluluk iyileşti - Migros’un net borcu geçen çeyreğe göre 59 milyon TL arttı ancak net borcun FAVÖK’e oranı 1,6’dan 1,5 seviyesine iyileşti. Şirketin Nisan itibarıyla döviz borcu bulunmuyor.
Değerleme - Hisse son bir yılda %28 yükseldi ve BIST-100 endeksine görece %14 daha zayıf bir performans gösterdi. 2021 tahminlerimize göre 15,3 F/K ve 3,5 FD/FAVÖK çarpanlarından işlem gören Migros için 47 TL hedef değeri ile AL önerisinde bulunuyoruz."