Uluslararasฤฑ Finans Enstitรผsรผ (IIF) geliลmekte olan piyasalardan รถnemli miktarda sermaye รงฤฑkmaya devam etmesini, ancak bu sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑnda 2015’e gรถre yavaลlama olmasฤฑnฤฑn beklendiฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Yerleลik olmayanlardan sermaye giriลlerinden toparlanmanฤฑn etkisiyle 2016 yฤฑlฤฑnda 750 milyar dolar olan geliลmekte olan ekonomilerden sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑnฤฑn bu yฤฑl 500 milyar seviyesine gerileyeceฤini รถngรถren IIF, yerleลik olmayanlardan sermaye giriลinin ise 240 milyar dolardan 560 milyar dolara yรผkseleceฤini tahmin etti. IIF, ancak yerleลiklerden yoฤun sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑnฤฑn toplam sermaye akฤฑลฤฑnฤฑ negatif seviye de tutacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
Net sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑnda dominant faktรถrรผn รin olmaya devam edeceฤini ve geรงen yฤฑl 675 milyar dolar olan sermaye รงฤฑkฤฑลฤฑnฤฑn bu yฤฑl 530 milyar dolar olacaฤฤฑnฤฑ รถngรถren IIF, bunun รin’in dรถviz rezervlerinde azalฤฑลฤฑ yavaลlatacaฤฤฑnฤฑ da savundu.







