III. Mevzuat Uyum Konferansı gerçekleştirildi

III. Mevzuat Uyum Konferansı gerçekleştirildi

III. Mevzuat Uyum Konferansı, Geleceği Şekillendiren Düzenlemeler   ve   Mevzuat   Uyum”   temasıyla gerçekleştirildi

A+A-

Mevzuat  Uyum  Derneği  (Compliance  Association)  tarafından  düzenlenen III. Mevzuat Uyum Konferansı,     “Geleceği Şekillendiren Düzenlemeler   ve   Mevzuat   Uyum”   temasıyla   kamu   kurumları   ve düzenleyici otorite temsilcilerinin de katılımıyla 8 Aralık’ta Yapı Kredi Genel Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.

Hazine  ve  Maliye  Bakan  Yardımcısı  Dr.  İsmail  İlhan  Hatipoğlu, Sigortacılık  ve  Özel  Emeklilik  Düzenleme  ve  Denetleme  Kurumu (SEDDK) II. Başkanı Mehmet Verim, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan   Yardımcısı   Uğur   Yaylaönü   ve   Mevzuat   Uyum   Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever’in açılış konuşmalarıyla başlayan konferansta aşağıdaki başlıklarda oturumlar gerçekleştirildi.

 Aklamayla Mücadele ve Yaptırımlara Uyumda Yeni Yaklaşımlar

 Yapay Zekâ Düzenlemelerinin Geleceği ve Mevzuat Uyuma Etkisi

 Afet Riski Yönetiminde Mevzuatın Rolü ve Uyumun Önemi

 Dijitalleşme ve Siber Risklerin Yönetiminde Mevzuat Uyum ve Regülasyon Teknolojileri

 Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Mevzuat Uyum

 Denetim Komitelerinin Mevzuat Uyum Gündemi ve Mevzuat Uyumun Geleceği

Konferansa   ana   sponsor   olarak   Yapı   Kredi   Bankası,   DVA   Bilgi Teknolojileri/Nice  Actimize,  Fineksus  ve  Sanction  Scanner  destek  verdi. Deloitte, KPMG, LexisNexis ile RSU Bilişim ve Danışmanlık platin sponsor olarak; BT Guru, Data Team, LSEG Risk Intelligence, Matematika, Yağmur Hukuk  ve  Danışmanlık  ise  konferans  sponsoru  olarak  konferansta  yer aldı.

 

EY,  Fintech  Istanbul,  Sürdürülebilir  Kalkınma  Derneği  (SKD  Türkiye)  ve Trakya   Birlik   konferansı   desteklerken,   Nasıl   Bir   Ekonomi   gazetesi, Turcomoney dergisi ve ProCompliance ise konferansın medya sponsoru oldu.

Mevzuat  Uyum Derneği (Compliance Association)  Yönetim Kurulu Başkanı    Gürdoğan    Yurtsever;    “Mevzuat    düzenlemelerine    uyum sağlanması   ve   oluşabilecek   uyumsuzluk   risklerinin   etkili   bir   şekilde yönetilebilmesi   bakımından   önemli   bir   işlev   gören   mevzuat   uyum fonksiyonunun    geliştirilmesi    ve    mevzuat    uyum    profesyonellerinin yetkinliklerinin  yükseltilmesi  amacıyla  faaliyet  gösteren  Mevzuat  Uyum Derneği  tarafından  düzenlenen  III.  Mevzuat  Uyum  Konferansı  “Geleceği Şekillendiren  Düzenlemeler  ve  Mevzuat  Uyum”  temasıyla  8  Aralık  2023 tarihinde büyük bir ilgiyle ve başarıyla gerçekleştirildi.

Konferansın  açılış   konuşmaları  ve  oturumlarında   kamu  kurumları   ve düzenleyici   otoritelerden   temsilciler   de   konuşmacı   olarak   yer   aldı. Düzenlemelerin    geleceği    şekillendirme    sürecinde    mevzuat    uyum fonksiyonunun rolünün farklı konu başlıkları altında ele alındığı konferansta, alanlarında uzman konuşmacılar değerli görüşlerini katılımcılar ile paylaştı.

Ekonomilerin, toplumsal hayatın, teknolojinin çok hızlı bir şekilde değiştiği, iklim   değişikliği   ve   afetler   başta   olmak   üzere   risklerin   hızla   arttığı günümüzde düzenleyici kurumlara ve mevzuata düşen sorumluluk da her geçen  gün  önemini  artırıyor.  Düzenlemeler,  bir  yandan  yaşanan  büyük dönüşümlerin  ve  artan  risklerin  ortaya  çıkardığı  ihtiyaçları  gidermeye çalışırken,  bir  yandan  da  geleceği  şekillendirerek  öncü  rol  oynamak sorumluluğu  ile  karşı  karşıya.  İnovatif  düzenlemeler  önem  kazanıyor. Mevzuat uyum fonksiyonu ve mesleği, bu şekillendirme sürecine çok önemli katkıda bulunarak kritik bir rol üstleniyor.

III.  Mevzuat  Uyum  Konferansında  düzenlemelerin  geleceği  şekillendirme sürecinde mevzuat uyum fonksiyonu ve mesleğinin rolüne yönelik kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Konferansımıza  olan  ilgiden  büyük  memnuniyet  duyuyoruz.  Konferansın hazırlık sürecinde büyük emekleri bulunan konferans hazırlık komitesindeki üyelerimize, Derneğimiz Yönetim Kurulu’na, konferansımıza katkı sağlayan kamu   kurumları   ve   düzenleyici   otoritelerimize,   konferansımızın   açılış konuşmaları ve oturumlarında yer alan konuşmacılarımıza, konferansımıza yoğun  ilgi  gösteren  birçok  farklı  sektör  ve  kuruluştan  katılımcılarımıza konferansın gerçekleştirilmesinde büyük destekleri bulunan Yapı Kredi’ye, bankanın kurumsal iletişim ve idari işler ekiplerine ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasıyla görüşlerini paylaştı.

Mevzuat Uyum Derneği (Compliance Association) ve III. Mevzuat Uyum Konferansı ile ilgili detaylı bilgiye www.mevzuatuyum.org adresinden ulaşılabilir.

İlgili Haberler