Çin'in durağan ekonomisini canlandırmak için devlet kolları sıvadı

Çin'in durağan ekonomisini canlandırmak için devlet kolları sıvadı

Çin, 2024 yılında ekonomik toparlanmayı desteklemek için politika ayarlamalarını hızlandıracak.

A+A-

Çin'in önde gelen liderlerinin toplantısının ardından Çin banısınına yapılan açıklamada, Çin'in 2024 yılında ekonomik toparlanmayı desteklemek için politika ayarlamalarını hızlandıracağını söylendi.

Çin basınında yer alan açıklamaya göre, 11-12 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve üst düzey liderlerin 2024 yılı için ekonomik hedefler belirlediği yıllık Merkezi Ekonomik Çalışma Konferansı'nda, Çin'in önümüzdeki yıl efektif talebi artırmaya odaklanılması ve iç talebi genişletmek için yoğun çaba sarf edilmesi kararlaştırıldı.

Basında yer alan açıklamaya göre, Çin'in konjonktür karşıtı ve çapraz konjonktürel makro politika ayarlamaları güçlendirilecek.

"Ekonomik toparlanmayı daha da ilerletmek için bazı zorlukların ve güçlüklerin üstesinden gelmemiz gerekiyor" denilen açıklamada, "Temel sorunlar yetersiz efektif talep, bazı sektörlerdeki kapasite fazlası, zayıf kamu beklentileri ve birçok gizli risktir." ifadeleri yer aldı.

Çin'in önümüzdeki yıl proaktif bir maliye politikası ve ihtiyatlı bir para politikası izleyeceği vurgulandı. 

Üst düzey liderler geleneksel olarak Aralık toplantısında bir büyüme hedefini onaylıyor ve bu hedef daha sonra genellikle Mart ayında yapılan yıllık parlamento toplantısının açılışında kamuoyuna duyuruluyor.

Çin'in büyümesi bu yıl hükümetin %5 civarındaki hedefini tutturma yolunda ilerliyor.

İlgili Haberler