Ikea'da dünya genelinde büyük indirim

Ikea'da dünya genelinde büyük indirim

Ikea, artan enflasyon ve alım gücü düşüşü nedeniyle ürün fiyatlarını düşürmeye gidiyor. Şirketin, fiyat indirimlerini hangi ürünlerde ve ne kadar yapacağı henüz açıklanmadı.

A+A-

İsveçli mobilya firması Ikea, alım gücünün düşmesi ve küresel olarak devam eden yüksek enflasyon nedeniyle ürün fiyatlarını düşürme kararı aldığını açıkladı.

Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportajda, 2023’ün fiyatları yeniden düşürmeye başladıkları bir yıl olduğunu belirtti. Şirketin, bir dizi üründe fiyat indirimi yaptığını söyleyen Ring, önceki yıllardaki fiyat artışlarının düşük satış miktarlarından kaynaklanan zorluğu telafi etmede yardımcı olduğunu kaydetti.

Ring ayrıca, Ikea'nın perakende satışlarının 2023 mali yılı için kur etkisine göre ayarlandığında yüzde 7,3 artışla 47,6 milyar euro (50,6 milyar dolar) ile yeni bir rekora ulaştığını açıkladı.

Ikea, tedarik zincirindeki artan maliyetler nedeniyle yıl başında fiyatlarını artırmıştı. Ring, Mayıs ayından bu yana hammadde fiyatları ve nakliye maliyetlerinin düşmesi nedeniyle bu baskının azaldığını söyledi.

Önceki yıllarda küresel olarak tedarik zincirinde yaşanan kırılmanın ardından Ikea mağazalarındaki ürün bulunabilirliği de arttı. 70'ten fazla lokasyon ekleyerek küçük mağaza formatını geliştirmeye devam eden şirket, Kolombiya'da açtığı mağazayla Güney Amerika pazarına da girdi.