İki otomotiv devi GM ve Ford'un hisseleri ucuz kaldı, fırsat yarattı

İki otomotiv devi GM ve Ford'un hisseleri ucuz kaldı, fırsat yarattı

Yaşanan grev nedeniyle mali açıdan zor günler geçiren General Motors ve Ford Motor hisselerinde düşüş sürerken, Barclays ise hisselerin oldukça ucuz kaldığını ve satın alma fırsatı yarattığını paylaştı.

A+A-

İşçi grevleri ve otomotiv sektörünün diğer zorluklarının General Motors ve Ford Motor hisselerini "tarihsel olarak ucuz" hale getirdiğini savunan Barclays, hisse fiyatlarının bulundukları seviyelerin yatırımcılar için bir satın alma fırsatı yarattığını belirtti.

Barclays analisti Dan Levy yayınladığı araştırma notunda, otomotiv devlerinin hala UAW ile yapılan tarihi geçici anlaşmadan kaynaklanan daha yüksek işçilik maliyetleri ve otomobil fiyatları ve elektrikli araç geçişiyle ilgili rüzgarlarla karşı karşıya olduğunu, ancak olumsuz havadaki herhangi bir tersine dönüşün hisse senetlerini yükseltebileceğini söyledi.

Levy, GM ve Ford için tavsiyelerini "tut" seviyesinden "al" seviyesine yükseltti. Analist her iki otomobil devi için fiyat hedeflerini korudu. GM için belirlediği 37 dolarlık hedef, GM'nin Salı günkü kapanışına kıyasla %30'dan fazla bir getiri potansiyelini temsil ederken, Ford için belirlediği 14 dolarlık hedef ise aynı dönemde %44'lük bir getiri potansiyelini yansıtıyor.

Levy, "Değerleme genellikle Ford/GM'e sahip olmak için bir gerekçe olmamıştır. Yine de, tarihsel olarak düşük katsayılar göz önüne alındığında, cazip bir yükselişin var olduğuna inanıyoruz" dedi.

 

S&P 500 Endeksi'ndeki %10'luk artışa kıyasla GM bu yıl yaklaşık %16, Ford ise %15 değer kaybetti. Hisse senetlerindeki son satışlar Temmuz ortasında Birleşik Otomobil İşçileri ile yapılan müzakerelere ilişkin endişelerin yoğunlaşması ve grevlerin başlamasıyla yatırımcı duyarlılığının daha da azalmasıyla başladı. Otomobil üreticilerinin UAW ile geçici anlaşmalara varmasının ardından Levy bir miktar toparlanma görmeyi bekliyor.

Levy, "UAW grevi son birkaç ayın en önemli sorunu oldu," diye yazdı. "Tam çözüm hisse senetlerine yardımcı olacaktır."

Levy'ye göre GM hisseleri 2024 tahmini kazançlarının 4 katından işlem görüyor ve bu da hissenin 13 yıl önce kamu piyasalarına yeniden girmesinden bu yana en düşük katsayısı. Benzer şekilde, Ford da şu anda tarihsel seviyesinin altında, yaklaşık 5,5 kattan işlem görüyor.

Her ne kadar yatırımcılar otomobil üreticilerinin 2024 yılı karları konusunda endişeli olsalar da Levy, GM ve Ford'un sırasıyla hisse başına 6 doların üzerinde ve hisse başına 1,50 doların üzerinde kar açıklamasını bekliyor ve bunu "hala oldukça sağlıklı seviyeler" olarak nitelendiriyor.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, tahminleri, GM için hisse başına 6,60 $ ve Ford için hisse başına yaklaşık 1,72 $ olan mevcut Wall Street konsensüsünden daha düşük.

İlgili Haberler