Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 hakkında borsalar açılmadan bilmeniz gereken 5 şey

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 hakkında borsalar açılmadan bilmeniz gereken 5 şey

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 Kasım ayında iyi bir başlangıç yaptı. Genel olarak piyasaların iyimserliğin arttığı Kasım ayı için beklentiler yine pozitif. Ancak bugün Wall Street açılmadan bilmeniz gereken 5 özel durum var.

A+A-

Fed'in faiz oranlarını sabit tutması, yatırımcılar arasında olumlu bir hava yarattı. Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Aralık ayındaki bir sonraki toplantısı için henüz herhangi bir karar almadığını vurgulasa da, bu hamle, faiz oranlarının önümüzdeki aylarda yükseleceği beklentilerini azalttı.

Perşembe günü borsanın toparlanmaya devam etmesi bekleniyor. Ancak, enflasyon ve ekonomik yavaşlama endişeleri devam ediyor ve bu da borsada volatilitenin devam etmesine neden olabilir

Perşembe günü borsa açılmadan önce bilinmesi gereken 5 şey

1. Sağlam başlangıç
Kasım ayı borsa için daha iyi bir başlangıç oldu. Federal Rezerv'den gelen son kararın ardından Çarşamba günü hisse senetleri yükseldi (daha fazlası daha sonra). S&P 500 %1,05 yükseldi ve 200 günlük hareketli ortalamasını kısa bir süreliğine aşarken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 200 puandan fazla yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite, kısmen bilgi teknolojisi hisselerinin daha iyi performans göstermesi sayesinde %1,64 yükselerek daha da iyi bir performans sergiledi. Yarı iletken şirketleri Advanced Micro Devices ve Micron Technology sırasıyla %9,7 ve %3,8 değer kazanırken, Nvidia hisseleri %3'ün üzerinde artış gösterdi. Canlı piyasa güncellemelerini takip edin.

2. Sabit tutma

US Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks during a news conference after a Federal Open Market Committee meeting at the Federal Reserve in Washington, DC, on November 1, 2023. The Federal Reserve voted on November 1, 2023, to hold interest rates at a 22-year high for the second straight meeting, as it moves to slow stubborn inflation without damaging the strong economy. The decision to keep its benchmark lending rate between 5.25 percent and 5.50 percent gives policymakers time to

Federal Rezerv, gösterge faiz oranlarını üst üste ikinci kez aynı seviyede tutmayı tercih etti. Büyük ölçüde beklenen bu hamle, temel federal fon oranını Temmuz ayından bu yana bulunduğu %5,25-%5,5 hedef aralığında tutuyor. Komite Çarşamba günkü kararında ekonomiye ilişkin genel değerlendirmesini de yükseltti. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Aralık ayındaki bir sonraki toplantısı için henüz herhangi bir karar almadığını vurguladı. Powell düzenlediği basın toplantısında, "Enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde %2'ye düşürme sürecinin önünde uzun bir yol var," dedi. "Komite her zaman o anda uygun olduğunu düşündüğü şeyi yapacaktır."

3. Büyük paralar harcamak

Starbucks cups are pictured on a counter in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., February 16, 2022. REUTERS/Carlo Allegri

Starbucks  müşteriler zincirin kafelerine gittiklerinde daha fazla harcama yapıyor. Şirket Perşembe günü analistlerin beklentilerini aşan dördüncü çeyrek kazanç ve gelirlerini bildirdi. Kahve devi ayrıca aynı mağaza satışlarının %8 arttığını belirterek, bu artışı daha yüksek ortalama çeklere ve kafelerine gelen müşteri trafiğindeki %3'lük artışa bağladı. Net satışlar ise %11,4 artışla 9,37 milyar dolara ulaştı. Starbucks hisseleri olumlu raporun ardından piyasa öncesi işlemlerde %6'dan fazla yükseldi.

4. Emeklilik tasarrufları

Older couple does retirement planning.

IRS, 2024 yılında emeklilik tasarruf sahiplerinin daha fazla para yatırmasına izin verecek. Kurum Çarşamba günü 401(k)'ler, IRA'lar ve diğer emeklilik hesapları için önümüzdeki yıl yeni katkı limitlerini açıkladı. 401(k) planları için çalışan katkı limiti 2023 yılında 22.500 $ iken 2024 yılında 23.000 $'a yükseliyor. Bu arada 50 yaş ve üzeri tasarruf sahipleri için telafi katkıları bu planlar için 7.500 $ olarak değişmeden kalacaktır. Yatırımcılar IRA'larda da daha fazla tasarruf edebilecekler. 2023'te 6.500 $ olan limit 2024'te 7.000 $'a yükselecek. IRA'lar için telafi katkıları değişmeden 1.000 $ olarak kalacaktır.

5. Perakende- Ölümünden sonra hayat

Seasonal Halloween decor store Spirit Halloween store in New York City on October 31, 2023.

Ürkütücü sezon sona erdiğinde Cadılar Bayramı ruhuna ne olur? Spirit Halloween mağazaları, Çarşamba günü tatil sonrası indirimlerini gerçekleştirdikten sonra bugün kapanıyor - ki bu da perakendecinin planının bir parçası. Spirit Halloween mağazaları, tatil sezonu boyunca terk edilmiş vitrinleri ele geçirmesi ve ardından ortadan kaybolmasıyla biliniyor. CNBC'den Drew Richardson'ın haberine göre bu yıl 1.500 mağaza açan Spirit'in operasyon ekibi yıl boyunca bu noktaları korumak için çalışıyor. CEO Steven Silverstein bu hafta CNBC'nin "The Exchange" programında "Spirit öyle bir fenomen haline geldi ki başka hiçbir pazar ona ayak uyduramıyor" dedi.

İlgili Haberler