"İkinci dalga Asya ekonomisini raydan çıkarmaz"

"İkinci dalga Asya ekonomisini raydan çıkarmaz"

Morgan Stanley ekonomisti Dayi Tan, koronavirüs salgınında ikinci  bir dalganın politika yapıcıların böyle bir durum ile nasıl başa  çıkacaklarını öğrenmiş olmaları nedeniyle daha yönetilebilir olacağını  savundu.

A+A-

Morgan Stanley ekonomisti Dayi Tan, koronavirüs salgınında ikinci  bir dalganın politika yapıcıların böyle bir durum ile nasıl başa  çakıcaklarını ögrenmiş olmaları nedeniyle daha yönetilebilir olacağını  savundu.

"Çift dip bizim temel senaryomuz değil, ekonomi yeniden açıldığında  yeni vaka sayılarında artış olabileceğini biliyorduk" diye konuşan Dayi Tan, "Bu noktada, salgında ikinci dagalanın global ekonomide  veya Asya ekonomilerinde bir çift dibe yol açmasını beklemiyoruz"  ifadelerini kullandı.

Dayi Tan ayrıca, Güney Kore, Tayvan ve Hong Kong gibi Asya  ekonomilerini Nisan ayından bu yana koronvirüs tedbirlerini gevşettiklerini ve vaka sayılarında büyük artış olmadığını, trendin önceden görülen göre  hala göreceli olarak yönetilebilir olmaya devam ettiğine de vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.