IMF, 7.5 milyar dolar için emekli maaşlarına sınırlandırma istedi

IMF, 7.5 milyar dolar için emekli maaşlarına sınırlandırma istedi

IMF, Arjantin'in 7,5 milyar dolar tutarındaki ödemesinin önünü açtı. IMF onayın ardından enerji fiyatlarına zam, emekli maaşlarına ise sınırlama istedi.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), Arjantin'in 7,5 milyar ABD Doları tutarındaki ödemesinin önünü açan anlaşmaya ilişkin son gözden geçirmesinin onaylanmasının ardından bir basın açıklaması yayınlayarak, tarihi kuraklık nedeniyle temel program hedeflerinin kaçırıldığını belirtti ve enerji tarifelerinin güncellenmesi ve kamu maaşları ile emekli maaşlarının kontrol altına alınması çağrısında bulundu. Bu çağrı, hükümetin yüksek gelirli evler için enerji tarifelerini yükselteceğini duyurmasının ardından yapıldı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Arjantin'in ekonomik durumunun giderek zorlaştığını ve gelecekteki yönetimlerin zorlukları çözmek için çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Georgieva, faiz dışı mali açık hedefine ulaşılması gerektiğini ve öncelikli sosyal ve altyapı harcamalarının korunması gerektiğini belirtti.

IMF ayrıca, Haziran 2023'e kadar kaçırılan kilit program hedefleri için uyulmama feragatlerini onayladı ve yeni bir politika paketi üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. IMF, döviz kurunun yeniden düzenlenmesi ve para politikasının sıkılaştırılmasının rezerv birikimini desteklemeye yardımcı olacağını vurguladı.


İlgili Haberler