IMF fonlarının rekor miktarda artırılması talebi

IMF fonlarının rekor miktarda artırılması talebi

ABD'de ilerici senatörlerden ulaşan bir grup, çoğunluk lideri Chuck Schumer'e bir mektup göndererek pandemiyle mücadele için IMF fonlarının rekor miktarda artırılmasını talep etti.

A+A-

ABD’de içlerinde Elizabeth Warren ve Bernie Sanders’ın da olduğu yenilikçi senatörlerden oluşan bir grup gelişen ülkelerin pandemi ile mücadelesine yardım amacıyla IMF rezervlerinde 1,5 trilyon dolarlık ek rezerv oluşturulmasını teklif etti.

Bloomberg'in haberine göre Senato Finans Komitesi üyesi olan Warren ve Sanders komite başkanı Ron Wyden ile birlikte çoğunluk lideri Chuck Schumer’e bir mektup yazarak toplamda 2,1 trilyon dolara ulaşacak 1,5 trilyon dolarlık ek Özel Çekme Hakları fonu yaratılması için destek istedi.

Bu düzenleme daha önce Donald Trump tarafından reddedilen fakat Joe Biden yönetiminin Ağustos ayında destek vererek geçmesini sağladığı 650 milyar dolarlık fona ek olarak düşünülüyor.

Hazine Bakanlığı ise geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada belirtilen 650 milyara ek olarak yeni bir fon yaratmayı desteklemediklerini ve bu durumu ancak ileride ihtiyaç olması durumunda gözden geçireceklerini açıklamıştı.

Demokratların kontrolündeki Kongre, Haziran ayında Dışişleri Bakanlığı ve diğer sınırdışı operasyonları bütçesi için yapılan oylamaya ikinci fon için gerekli izinleri de katmıştı. Senatörler pazartesi günü Schumer’e çağrıda bulunarak önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek bütçe görüşmeleri öncesi fikir ayrılıklarının çözülmesi için teklife destek vermesini istemişlerdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler