IMF'den dünya ekonomisi için uyarı

IMF'den dünya ekonomisi için uyarı

IMF Başkanı Cristine Lagarde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki 20'ler Grubu (G20) maliye bakanları ve merkez bankası başkanları buluşmasının kapanışında açıklama yaptı.

A+A-

IMF Başkanı Cristine Lagarde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki 20'ler Grubu (G20) maliye bakanları ve merkez bankası  başkanları buluşmasının kapanışında yaptığı açıklamada, ABD ile Çin ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticari anlaşmazlıklara "en kötü  ihtimalle dünya ekonomisi üzerinde yarım puanlık daralma etkisi  yaratabileceğini" söyledi.
   
Para Fonu hesaplamalarını, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma  uygulamayı kararlaştırdığı zamlı gümrük tarifeleri ile Çin ve AB'nin  misilleme kararları bazındaki farklı tahminlere dayandırıyor. IMF'in  analizinde zamlı gümrük vergilerinin yatırımcının güvenini sarsması  durumunda küresel hasılanın 2020 yılında beklenenin 430 milyar dolar  altında kalacağı belirtiliyor.

   
Ticari anlaşmazlığın bütün ülkeleri olumsuz etkileyeceğine ve çeşitli  ihraç mallarının misilleme kapsamına alınması durumunda en ağır kayba ABD'nin uğrayacağına da IMF raporunda yer veriliyor.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.