IMF'den Ukrayna'ya 1,4 milyar dolarlık acil durum fonu

IMF'den Ukrayna'ya 1,4 milyar dolarlık acil durum fonu

IMF Başkanı Georgieva IMF yönetim kurulunun bugün Ukrayna için 1,4 milyar dolarlık fonlamayı değerlendireceğini söyledi.

A+A-

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu'nun yönetim kurulunun Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline yanıt vermesine yardımcı olmak üzere 1.4 milyar dolarlık acil durum fonunu bugün onaylamaya hazır olduğunu bildirdi.

Georgieva, Financial Times'ın ev sahipliğinde düzenlenen bir forumda, fonun Aralık ayında IMF tarafından Ukrayna'ya verilen 700 milyon doların ve Ağustos ayında IMF tahsisinin bir parçası olarak aldığı 2,7 milyar dolarlık acil durum rezervinin ardından gündeme geldiğini açıkladı.

Georgieva, IMF personelinin, Rus işgalinin tetiklediği ekonomik krizi yönetmelerine ve mali destek ve kaynakları harekete geçirmelerine yardımcı olmak için Ukrayna makamlarıyla günlük görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

IMF başkanı, savaşın dünya ekonomisine bir şok verdiğini, enerji ve gıda fiyatlarını yükselttiğini, milyonlarca insanı yerinden ettiğini ve ticari güveni aşındırdığını belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında akıl almaz bir şey oldu" yorumu yaptı.

İlgili Haberler