İngiliz Bakan: Türkiye'nin AB üyeliğini veto edebiliriz

İngiliz Bakan: Türkiye'nin AB üyeliğini veto edebiliriz

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini 'engelleyebileceğini' söyledi.

A+A-

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini 'engelleyebileceğini' söyledi.

BBC One televizyonda yayınlanan Andrew Marr Show'a konuk olan Osborne, "Türkiye'nin AB'ye girip girmemesiyle ilgili veto hakkımız var. Şartlar getirebiliriz. Avrupa Birliği'ne yeni üye ülkeler kabul etmeyeceğimizi ve ekonomileri bizimkilerin refah seviyesine ve boyutuna yaklaşmadığı sürece serbest dolaşım hakkı vermeyeceğimizi açıkça ifade ettik" dedi.

Osborne, "Ülkeler girebilir veya giremez, bu kararı zamanı geldiğinde alırız ama serbest dolaşım hakkını yalnızca ekonomileri bizimkilerin refahına benzerse almalılar" diye konuştu.

İngiliz bakan, Türkiye'nin üyelik sürecine ilişkin de şu yorumu yaptı:

"Açıkçası Türkiye'nin üyeliğinin yakın zamanda hesapta olduğunu düşünmüyorum. Eğer istersek ve yapabilirsek, diğer ülkeler gibi biz de veto ederiz."
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.