İngiltere Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması

İngiltere Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması

BoE Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, değeri 10 bin doları geçen Bitcoin'in küresel ekonomiyi tehdit edecek büyüklükte olmadığını söyledi.

A+A-

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, değeri 10 bin doları geçen Bitcoin'in küresel ekonomiyi tehdit edecek büyüklükte olmadığını söyledi.

BBC radyosuna konuşan Cunliffe, "Bitcoin küresel ekonomiyi tehdit etmek için fazla küçük. Bu kabul edilen bir para birimi değil. Arkasında duran herhangi bir merkez bankası yok. Bence Bitcoin daha çok bir ticari meta" dedi.

Cunliffe, "Bitcoin fiyatlarının hızla yükselmeye devam etmesi halinde, yatırımcıların ödevlerini yapması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bitcoin'in değerinin bu yılın başından bu yana 10 kat artması, dünyanın en değerli sanal parasının balon olup olmadığına yönelik tartışmalara yol açmış durumda. Bitcoin, son olarak 10 bin doları da geçerek yeni bir rekor kırmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.