Intel Almanya'da duvara çarptı: Sübvansiyon talebi reddedildi

Intel Almanya'da duvara çarptı: Sübvansiyon talebi reddedildi

Financial Times'ın bildirdiğine göre, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Intel'in 17 milyar avroluk (18 milyar dolar) çip fabrikası için ek sübvansiyon taleplerini, ülkenin bunu karşılayamayacağını söyleyerek reddetti.

A+A-

Financial Times, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in bir röportajında "Bütçede daha fazla para yok" dediğini aktardı. Lindner verdiği demeçte "Şu anda bütçeyi konsolide etmeye çalışıyoruz." sözlerini kaydetti.

Şirketin Almanya'daki fabrikası için 6,8 milyar avro devlet desteği alması gerekiyordu. Ancak gazetenin haberine göre, yüksek enerji ve inşaat maliyetleri nedeniyle şirket şimdi yaklaşık 10 milyar avro talep ediyor.

Şirket geçen yıl, İrlanda'da bir fabrika, İtalya'da bir paketleme ve montaj tesisi ve Fransa'da bir tasarım ve araştırma tesisi kurmayı da içeren Avrupa çapındaki 88 milyar dolarlık yatırım hamlesinin bir parçası olarak yeni bir çip üretim kompleksi için Almanya'nın orta kesimindeki Magdeburg kentini seçtiğini duyurdu.

Intel, aralarında Tayvanlı TSMC ve ABD'li Wolfspeed'in de bulunduğu ve Avrupa'da fabrika kurmak için hükümetten fon arayan birkaç çip üreticisi arasında yer alıyor.

İlgili Haberler