Intel, dünyanın en büyük çip üreticisi konumunda

Intel, dünyanın en büyük çip üreticisi konumunda

Yayınlanan son araştırma raporlarına göre Intel, dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olmaya devam ediyor. İşte dünyanın önde gelen ilk 10 çip üreticisi.

A+A-

Yapılan araştırmaya göre Intel, ilk çeyrekte düşen gelirine rağmen, Samsung ve TSMC'den bile daha iyi performans göstererek gelir açısından hala en büyük çip tedarikçisi konumunda.

Dünyanın en büyük ve en değerli yarı iletken çip üreticisi kimdir? Tek bir basit cevap yok. Intel şu an için yıllık satışlar açısından en değerli iken, TSMC dünya çapındaki en büyük dökümhane tesisine sahip. Aşağıdaki tablo, 2020 satış hacimlerine göre milyarlarca ABD doları olarak sıralanan ilk on mikroçip üreticisinin ayrıntılarını göstermekte.

Donanımhaber'in haberine göre Intel'in ana rakibi AMD ise 2021'in ilk çeyreğinde satışlarını önemli ölçüde artırdı ve buna karşılık, dünyanın en büyük 15 yarı iletken üreticisi arasına girdi. Geçtiğimiz çeyrekte PC'lere (ve genel olarak çiplere) olan talep arttı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, ilk 15 şirketin satışları da geçen yılın aynı dönemine göre %21 artış gösterdi. Tabloda, Samsung'un bellek fiyatlarındaki artışa rağmen Intel'i geçmeyi başaramaması ise dikkat çekiyor.

Etiketler : , ,