Intel kripto para madenciliği için düğmeye bastı

Intel kripto para madenciliği için düğmeye bastı

Bitcoin madenciliğine yönelik olarak çalışmalar yapan Intel nihayet projesini ete kemiğe büründürdü. Intel Bonanza Mine adındaki özel sistem enerji verimliliği odaklı kazım yapacak.

A+A-

Bugüne kadar kripto para madenciliğinden olabildiğince uzak duran Intel yavaş yavaş bu fikrini değiştiriyor. Özelleştirilmiş kripto para madenci sistemlerinde yüksek gelirlerin kazanılması firmayı harekete geçirdi. 

Intel Bonanza Mine nedir?

Intel’in kısa süre sonra tanıtacağı Bonanza Mine adındaki uygulama özel yonga tasarımı – ASIC, firmanın bu alandaki ilk cihazı olacak. Kripto para madenciliğinde ekran kartları yoğun bir şekilde kullanılsa da Bitmain gibi ASIC tarzında daha maliyetli ancak daha verimli sistemler kullanan firmalar da var. Haliyle burada kar marjı daha yüksek.

Intel aslında uzun yıllardır ASIC konusunda çalışmalar yapıyor. Bununla ilgili şirket de satın alan Intel bir süre önce enerji tüketimini yüzde 15 oranında azaltan Bitcoin madenci cihazının da patentini almıştı. Sonunda da proje ete kemiğe büründü. 

Intel gibi bir devin Bitcoin madenciliğine soyunması önemli bir gelişme olarak gösteriliyor. Özellikle ekran kartlarının kıtlık yaşadığı bir dönemde özel amaçlı sistemler oyuncuların rahat bir nefes almasını sağlayabilir. 

İlgili Haberler