İntikam tatiline 273 milyon kişi katıldı

İntikam tatiline 273 milyon kişi katıldı

ABD'de vatandaşlar Covid salgını nedeniyle erteledikleri tatilleri yapmaya başlayınca seyahat sayıları patladı. ABD'lilerin İntikam Tatili adını verdikleri bu seyahatlere 3 ayda 273 milyon kişi katıldı

A+A-

Covid salgının başladığından bu yana geçen üç buçuk yılın ardından, Amerikalı tüketiciler erteledikleri tatillerine çıkmak için harekete geçti ve seyahat endüstrisinde rekor seviyede bir hareketlilik yaşandı.

Yapılan bir ankete göre, ABD'deki hanelerin neredeyse üçte biri, Mayıs ve Ağustos ayları arasında tatil yapmayı tercih etti. Ulaştırma Güvenlik İdaresi'nin verilerine göre de, 31 Mayıs ile 17 Eylül tarihleri arasında geçilen TSA kontrol noktalarında 273 milyon kişi tespit edildi ve bu, 2019 yılına kadar uzanan verilerde bir rekor olarak kaydedildi.

Uzmanlar, daha önce COVID-19 salgını nedeniyle erteledikleri tatilleri gerçekleştirmek isteyen insanların 2023 yazının yoğun bir seyahat dönemi olacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, Federal Rezerv'in yayınladığı Bej Kitap raporu, bu artışın muhtemelen tekrarlanmayacağını öngörüyor. Yüksek benzin fiyatlarına rağmen, insanlar seyahat etmeyi başardı. AAA'nın verilerine göre, Ağustos ayında benzin fiyatları 3,83 dolara düşerek, 2022 yılındaki seviyelere yaklaştı.

İlgili Haberler