Tui, Yunanistan ve Türkiye'de sezonu Kasım ayına kadar uzattı

Tui, Yunanistan ve Türkiye'de sezonu Kasım ayına kadar uzattı

The Guardian gazetesinin haberine göre Tui, Yunanistan ve Türkiye'de sezonu Kasım ayına kadar uzattı

A+A-

The Guardian gazetesinin haberine göre seyahat operatörü Tui, yaz boyunca yaşanan aşırı sıcakların bazı tatilcilerin planlarını bozmasının ardından artan talebe yanıt olarak Yunanistan ve Türkiye için sezonu Kasım ayına kadar uzattı.

Yaz boyunca Akdeniz'in bazı bölgelerinde sıcaklıkların 40C'nin üzerine çıkmasının ardından daha fazla insan daha serin olan sonbahar aylarında tatil yapmayı tercih etti. Tui, sezonun olağan son ayı olan Ekim'e olan talebin geçen yıla göre %8 daha yüksek olduğunu belirtti

Oteller, uçaklar ve yolcu gemileri işleten İngiliz-Alman turizm şirketi, bu yaz için geçen yıla göre %5 artışla 13.7 milyon rezervasyon aldı ve %96 ile pandemi öncesi seviyelere yaklaştı.

Tui CEO'su Sebastian Ebel, "Geleneksel olarak Ekim ayının sonuna kadar devam eden yaz sezonunun son haftalarında güçlü bir talep gördük. Bunun bir sonucu olarak, geleneksel yaz sezonu dışındaki talebi karşılamak üzere, özellikle Türkiye ve Yunanistan'da sezonu Kasım ayına kadar uzattığımızı kısa süre önce duyurduk" dedi.

İlgili Haberler