iOS 18 yüklü iPhone'larda şarj sınırı seçenekleri değişti

iOS 18 yüklü iPhone'larda şarj sınırı seçenekleri değişti

iOS 18, iPhone 15 modellerinde daha fazla şarj sınırı seçeneği sunuyor ve kullanılar yüzde 80 dışında %85, %90 ve %95 seçimini de yapabilecekler.

A+A-

Apple şarj sınırı seçeneklerini genişletti. Dört iPhone 15 modelinde de cihazların açıkken %80'in üzerinde şarj olmasını engelleyen ve pilin tam şarj olma süresini kısaltarak iPhone pilinin ömrünü uzatma potansiyeli taşıyan bir ayar bulunuyor. Apple, iOS 18 ile birlikte bu özelliği bir adım öteye taşıyarak yeni %85, %90 ve %95 şarj sınırı seçenekleri ekledi.

Bu özellik Ayarlar uygulamasında Pil → Şarj altında bulunabilir. Şarj sınırı özelliği ilk iOS 18 beta sürümünde iPhone 15 serisine özel kalırken, bu seçenek iPhone 14 Pro veya daha eski modellerde bulunmuyor.

İlk iOS 18 beta sürümü Apple Geliştirici Programı üyeleri için kullanıma sunuldu ve Temmuz ayında herkese açık bir beta sürümü yayınlanacak. Beta testinin ardından güncellemenin Eylül ayında iPhone XS veya daha yeni bir modele sahip tüm kullanıcılar için yaygın olarak yayınlanması bekleniyor.

İlgili Haberler