iPhone 13'lerde pembe ekran problemi patlak verdi

iPhone 13'lerde pembe ekran problemi patlak verdi

Çok sayıda iPhone 13 kullanıcısı, cihazlarında ortaya çıkan pembe ekrandan, yavaşlamalardan ve yeniden başlatmalardan şikayetçi durumda.

A+A-

Çin sosyal ağlarında, çok sayıda iPhone 13 kullanıcısı, akıllı telefonun tüm ekranının pembe ile kaplandığını bildirirken, ne yeniden başlatmanın ne de ayarları sıfırlamanın sorunu çözmediğini bildiriyor.

Ayrıca kullanıcılar pembe ekranın yanı sıra akıllı telefonda bariz bir şekilde fark edilir yavaşlamalar olduğundan ve daha önce çalışan uygulamalardan ekran görüntüleri göründüğünden şikayet ediyor. Bazı telefonlar ise kendi kendine yeniden başlatılıyor. Boss Lianbo takma adlı kullanıcıya göre, Apple'ın resmi müşteri desteği konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Bu durumun bir donanım sorunu olduğunu gösteren bildirimler almadık."

Sorunun yazılımsal olduğu düşünülüyor

Destek hizmeti, kullanıcılardan cep telefonu verilerini yedeklemelerini ve sistemi en son sürüme güncellemelerini tavsiye ediyor. Ayrıca, telefonunuzdaki bazı uygulamalar güncellenmemişse, uygulama sürümünün ve iOS sürümünün uyumsuz olmadığından emin olmak için bu uygulamaları güncellemek de iyi bir fikir olarak öne sürülmüş.

Bu sorun iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'te oluşmakta. Tüm ekran pembeye dönüyor ve durum çubuğundaki simgeler görünür durumda kalıyor. Bunnun gerçekten bir tür yazılım sorunu olduğu kuvvetle muhtemel. Kullanıcılar, "efsanevi yeşil ekrandan kaçındıklarını, ancak pembe olandan kaçmayı başaramadıkları" konusunda espriler de yapıyorlar. Bu arada bu tür sorunların, cihazın piyasaya sürülmesinden hemen sonra Ekim ayında ortaya çıktığı, ancak çok fazla duyulmadığı söyleniyor.

İlgili Haberler