iPhone 15 Pro geliyor: İşte yeni Apple telefonun internete sızan ilk özelliği

iPhone 15 Pro geliyor: İşte yeni Apple telefonun internete sızan ilk özelliği

Apple Eylül ayında iPhone 15 serisi yeni telefonları için son hazırlıklarını yaparken iPhone 15 Pro ile ilgili ilk bilgiler internete sızdı.

A+A-

İlk sızıntı iPhone 15 Pro'nun ses düğmeleri tarafında geldi. Ses düğmelerinin iPhone 15 Pro döngüsü için takip edilecek en büyük söylenti olacağını kim tahmin edebilirdi? MacRumors tarafından paylaşılan ve Unknownz21 tarafından yapılan yeni bir ses düğmesi render seti, iPhone 15 Pro ses düğmesi bölümünün en sonuncusu.

Özetlemek gerekirse, iPhone 15 Pro'nun mekanik tıklamalı ses kapatma düğmesi ve ses açma düğmesinden, tıklamayı simüle eden dokunsal geribildirimli katı hal versiyonuna geçeceği söyleniyordu. Apple, Ana Ekran düğmelerine sahip mevcut ürünlerinde ve trackpad'lerinde hareketli parçalar olmadan tıklama düğmelerini simüle etmek için dokunsal geri bildirim kullanıyor.

Dokunsal ses düğmeleri hakkındaki konuşmalar tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo ile başladı ve 9to5Mac ilk CAD'leri yakaladı ve yeni düğmelerin ve sessiz anahtarının nasıl görüneceğini görselleştiren renderlar oluşturdu.

Ancak bu hafta Jeff Pu adlı bir başka tedarik zinciri analisti, Apple'ın artık iPhone 15 Pro ile ses düğmelerini geliştirmeyi planlamadığına dair kötü haberi verdi. Görünüşe göre yeni sistem, bu Eylül ayında sevkiyatı taahhüt edecek kadar kusursuz değildi. Kısa bir süre sonra Ming-Chi Kuo da bu gelişmeyi yineledi.

Bu noktada en olası senaryo, ses düğmelerinin mekanik olacağı ve sessize alma anahtarı işlevinin aynı kalacağı gibi görünüyor. Bu yıl iPhone 15 detaylarını paylaşmada aktif olarak yer alan sızıntı uzmanı Unknownz21 de bu hafta haberleri değerlendirdi.

Unknownz21 Twitter'da "Şimdiye kadar düğmeler için farklı bir dış tasarım önerecek bir şey görmedim - eğer bu doğruysa, o zaman bunun görünür bir şeyden ziyade daha çok dahili bir değişiklik olacağını düşünüyorum" diye yazdı.

MacRumors bu tasarımın "en son katı hal söylentilerinden önce yaratıldığını" söylüyor. Unknownz21, MacRumors'un yazısını yayınlamasından kısa bir süre sonra iPhone 15 Pro ses düğmelerinin iPhone 14 Pro düğme tasarımıyla aynı olacağının söylendiğini paylaştı.

İlgili Haberler