Gรผnรผmรผzde pek รงok firma mobil cihaz ekranlarฤฑnฤฑn korunmasฤฑ konusunda Gorilla Glass teknolojisine sahipken bu teknoloji kullanฤฑcฤฑlar tarafฤฑndan รงok fazla gรผvenilir gรถrรผlmรผyor. Apple tarafฤฑndan cihaz ekranlarฤฑna koruma saฤlayacak ve ekranlarฤฑ kฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnda kullanฤฑcฤฑlarฤฑ uyaracak yeni bir patent ortaya รงฤฑktฤฑ.
Esnek ekran yapฤฑsฤฑ gerekiyor
Yeni alฤฑnan patent ile beraber รงatlak direnci tespitini yapabilecek bir devre yapฤฑsฤฑ, cihaz ekranฤฑnaeklenecek vecihazฤฑn ekran รงerรงevesinde รงalฤฑลacak esnek bir ekran yapฤฑsฤฑ ile sunulacak. Yeni devre yapฤฑsฤฑ ile beraber ekran hatlarฤฑ boyunca direnรง รถlรงรผlebilecek ve yรผksek direnรง uygulandฤฑฤฤฑnda ya da รงatlaklar ciddi aลamada olduฤunda ekranฤฑn hangi bรถlgesinde olduฤunu belirlenebilecek.
Samsungโun en yeni telefonlarฤฑnda bulunan esnek ekran yapฤฑsฤฑ, sabit cam kaplฤฑ ekranlara oranla normal kullanฤฑmdan yaลanabilecek รงatlaklara daha yatkฤฑn olarak gรถrรผlรผyor. Birรงok kullanฤฑcฤฑ ekranlarฤฑnda bulunan รงatlaklarฤฑ tespit edebilirken, kรผรงรผk boyutlarda รถnemli รงatlaklar bรผyรผk sorunlarฤฑ beraberinde getirebiliyor. Yeni patent ile beraber yaลanabilecek ileriye dรถnรผk sorunlar daha erken tespit edilebilirken, maliyet konusunda da kullanฤฑcฤฑlarฤฑ rahatlatacak.
Appleโฤฑn ekran patentinin yeni iPhone cihazlarฤฑnda kullanฤฑlฤฑp kullanฤฑlmayacaฤฤฑ ลuan iรงin bilinmiyor, ancak esnek ekran kullanฤฑmฤฑ yavaลlar ve Apple tarafฤฑndan tercih edilmez ise bu teknoloji ลirketin raflarฤฑna kaldฤฑrฤฑlabilir.







