Apple รผst รผste ikinci “kรถtรผ” รงeyreฤini geรงirdi. ลirketin gelirleri yine azaldฤฑ, ancak Apple hala olumlu bir ลekilde bรผyรผk miktarda para kazanฤฑyor. รzellikle, her ikisi de yฤฑllardฤฑr Apple’ฤฑn en รงok para kazandฤฑran รผrรผnleri olan iPhone ve Hizmetler kategorilerinde yฤฑldan yฤฑla gelir artฤฑลlarฤฑ gรถrรผldรผ. Ancak bu, diฤer her yerdeki dรผลรผลleri telafi etmek iรงin yeterli olmadฤฑ: Mac, iPad ve Giyilebilir Cihazlar / Ev / Aksesuarlar bรถlรผmlerinin tรผmรผ bir yฤฑl รถncesine gรถre kรผรงรผldรผ.
Bรถylece Apple’ฤฑn toplam geliri yฤฑldan yฤฑla yรผzde รผรง gibi mรผtevazฤฑ bir dรผลรผลle 94,8 milyar dolara gerilerken, 24,2 milyar dolarlฤฑk net gelir de yรผzde bir puandan daha az bir dรผลรผล gรถsterdi. Belirttiฤimiz gibi kรถtรผ bir รงeyrek deฤil, ancak ลirketin satฤฑลlarฤฑnฤฑn ve kรขrฤฑnฤฑn neredeyse her zaman arttฤฑฤฤฑ gรถz รถnรผne alฤฑndฤฑฤฤฑnda, ne zaman artmadฤฑklarฤฑnฤฑ belirtmek gerekir.
iPhone 14 ve 14 Pro’nun geรงtiฤimiz Eylรผl ayฤฑnda piyasaya รงฤฑkmasฤฑna raฤmen, gรผรงlรผ iPhone satฤฑลlarฤฑ (yรผzde iki artฤฑลla 51,3 milyar dolara ulaลtฤฑ) Mart sonu รงeyreฤinde bir rekora iลaret etti. Apple’ฤฑn son beล yฤฑldฤฑr istikrarlฤฑ bir ลekilde bรผyรผyerek ลirketin sunduฤu diฤer tรผm รผrรผnleri (elbette iPhone dฤฑลฤฑnda) geride bฤฑrakan hizmet sektรถrรผ de 20,9 milyar dolar gelirle (bir รถnceki yฤฑla gรถre yรผzde beล artฤฑลla) bir baลka rekora imza attฤฑ.
Mac satฤฑลlarฤฑ bir yฤฑl รถnceki 10,4 milyar dolardan bu รงeyrekte sadece 7,2 milyar dolara dรผลerek toplamda yรผzde 31 azaldฤฑ. Bu rakam IDC’nin bir ay รถnce Mac satฤฑลlarฤฑnฤฑn yรผzde 40 oranฤฑnda dรผลtรผฤรผnรผ sรถylediฤi tahmininden daha az, ancak ilginin bรผyรผk รถlรงรผde azaldฤฑฤฤฑ yรถnรผndeki genel tahmin hala geรงerli. iPad satฤฑลlarฤฑ bu kadar sert etkilenmedi, ancak geรงen sonbaharda รผrรผn yelpazesinde yapฤฑlan bรผyรผk gรผncellemelere raฤmen รงeyrekte yรผzde 13 dรผลรผลle 6,7 milyar dolara geriledi. CEO Tim Cook yatฤฑrฤฑmcฤฑlarla yaptฤฑฤฤฑ bir gรถrรผลmede, hem iPad hem de Mac kategorilerinin bir yฤฑl รถnceki รงeyreklerle kฤฑyaslanmasฤฑnฤฑn zor olduฤunu, รงรผnkรผ o dรถnemde รถzellikle M1 iPad Air ve yeniden tasarlanan M2 destekli MacBook Air gibi รผrรผn yenilemeleri sayesinde satฤฑลlarฤฑn รงok gรผรงlรผ olduฤunu belirtti.
Son olarak, AirPods, Apple Watch ve HomePod serisi gibi รผrรผnleri kapsayan giyilebilir cihazlar / ev kategorisi yรผzde birden daha az dรผลรผล gรถsterdi, bu nedenle bu konuda รถnemli bir tehlike iลareti yok.







