iPhone'a rakip Google Pixeller yolda mı?

iPhone'a rakip Google Pixeller yolda mı?

Google, Hindistan'da akıllı telefon üretimine başlıyor. Pixel akıllı telefonlar, önümüzdeki yılın başlarında Hindistan'da üretilmeye başlanacak.

A+A-

Apple'ın iPhone'u gibi tamamen kendi donanım ve yazılıma sahip akıllı telefon sahibi olmak isteyen google çalışmalara başladı. Google'ın ana şirketi Alphabet, Hindistan'da akıllı telefon üretimi yapmaya başlayacak.

Hindistan, Google için önemli bir pazar ve şirket, ülke halkına en iyi donanım ve yazılım yeteneklerini sunmak istiyor. Google'ın yeni üretim tesisi Hindistan'da kurulacak ve burada Pichel marka cep telefonları üretilecek. Cihazların önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

CNBC'nin şirketten bir yöneticiye dayandırdığı habere göre, teknoloji devinin üretim tesisi Hindistan'da kurulacak ve burada Pixel cep telefonları üretilecek.

Google yetkilisi, "Hindistan, Pixel akıllı telefonları için öncelikli bir pazar ve donanımımızın ve ilgili gömülü yazılım yeteneklerimizin en iyisini ülke halkına sunmaya kararlıyız" dedi.

Pixel, Google için iPhone'a benzer bir şey yaratmak için bir fırsat sunuyor. Yani, şirketin kendi donanımı ve yazılımı üzerinde tam kontrole sahip olduğu bir cihaz.

Android işletim sistemi en saf haliyle mevcut - iyi ya da kötü. Bu yıl, Google diğer üreticileri geride bırakarak çıtayı yükseltiyor ve tam 7 yıllık yeni sürümler ve güvenlik güncellemeleri sunuyor.

Hindistan, küresel üretimde lider bir ülke olmayı hedefliyor ve işler plana uygun gidiyor gibi görünüyor. Örneğin Apple da bu ülkeyi bir sonraki büyük büyüme motoru olarak görüyor. Hindistan'ın şirket tarafından satılan tüm akıllı telefonların %7'sinden sorumlu olması bekleniyor.

Amerikan bellek çipi şirketi Micron Technology da geçtiğimiz günlerde Hindistan'da ilk yarı iletken fabrikasını açmayı planladığını duyurdu.

Öngörü:

Google'ın Hindistan'da akıllı telefon üretimine başlaması, şirketin Hindistan pazarındaki konumunu güçlendirecek ve Pixel akıllı telefonlarının daha erişilebilir olmasını sağlayacaktır. Bu da, Google'ın iPhone'a rakip olarak konumlanmasını kolaylaştırabilir.

 

İlgili Haberler