iPhone'lar biraz daha büyüyecek

iPhone'lar biraz daha büyüyecek

iPhone 16 Pro Modelleri Daha Uzun En-Boy Oranı ile Geliyor

A+A-

iPhone 16 Pro modellerinin 19,6:9'luk daha uzun bir en-boy oranıyla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu değişikliğin, bir sonraki yılın standart iPhone 17 modellerinde de görülmesi öngörülüyor.

Geçen yılın iPhone 14 serisi 19,5:9 en-boy oranına sahipken, bu yılın iPhone 15 serisinin de bu özelliği koruması bekleniyor. iPhone 16 Pro modellerinde yapılacak olan bu değişiklik, telefonların daha geniş yerine biraz daha uzun bir forma kavuşacağı anlamına geliyor. Uzun zamandır, iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük ekranlara sahip olacağına dair söylentiler dolaşıyordu, ancak telefonların en-boy oranı konusunda bir netlik yoktu.

Ekran analisti Ross Young, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için kesin ekran boyutlarını da belirtti. Tahminlere göre, cihazların ekran boyutları 6,12 inç ve 6,69 inçten sırasıyla 6,27 inç ve 6,86 inçe çıkacak. Bu, her iki cihazın ekran boyutunda yaklaşık %2,5'lik bir artış anlamına geliyor.

Young'ın tahminlerine göre Apple, 2025 yılında iPhone 17 ve iPhone 17 Plus ile iki standart iPhone modelini 6.27 inç ve 6.86 inçlik daha büyük ekran boyutlarıyla piyasaya sürecek. Daha önce Young'ın belirttiği gibi, bu cihazların 120Hz'ye kadar değişken yenileme hızları için ProMotion özelliğini destekleyen LTPO paneller kazanması da bekleniyor. Bu, standart iPhone 17 modellerinin daha büyük boyutlar ve ProMotion için LPTO ile önemli bir ekran yükseltmesi alacağı anlamına geliyor.

Ek olarak, Young daha önce belirttiği bir noktayı daha tekrarladı: iPhone 17 Pro modellerinin, ekran altı Face ID teknolojisi ile donatılacak ve ön kamera için delik şeklinde bir kesime sahip olacak ilk modeller olacağı öngörülüyor. Bu, gelecek iPhone Pro modellerinin ekranları daha da büyük ve kesintisiz hale getirecektir.

İlgili Haberler