Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ฤฐran, Zarrab’ฤฑn peลŸini bฤฑrakmฤฑyor

Tahran, 17 Aralฤฑk rรผลŸvet ve yolsuzluk soruลŸturmasฤฑ kapsamฤฑnda tutuklandฤฑktan sonra tartฤฑลŸmalฤฑ bir ลŸekilde serbest kalan ฤฐran asฤฑllฤฑ iลŸadamฤฑ Reza Zarrabโ€™ฤฑn peลŸini bฤฑrakmฤฑyor.
ฤฐran, Zarrab'ฤฑn peลŸini bฤฑrakmฤฑyor Borsatek

ฤฐranโ€™ฤฑn yaklaลŸฤฑk 3 milyar dolarlฤฑk yolsuzluฤŸu araลŸtฤฑrmak iรงin kurduฤŸu meclis komisyonunun รผyesi milletvekili Emir Abbas Sultani, ฤฐran asฤฑllฤฑ Tรผrkiye vatandaลŸฤฑ iลŸadamฤฑ Reza Zarrabโ€™ฤฑn hukuksuz para transferi ve yatฤฑrฤฑmlarla โ€œkesinlikleโ€ ilgisinin olduฤŸunu sรถyledi.

Tahran, 17 Aralฤฑk rรผลŸvet ve yolsuzluk soruลŸturmasฤฑ kapsamฤฑnda tutuklandฤฑktan sonra tartฤฑลŸmalฤฑ bir ลŸekilde serbest kalan ฤฐran asฤฑllฤฑ iลŸadamฤฑ Reza Zarrabโ€™ฤฑn peลŸini bฤฑrakmฤฑyor. ฤฐran Parlamentosuโ€™nda Zarrabโ€™ฤฑn ortaฤŸฤฑ olduฤŸu iddia edilen milyarder iลŸadamฤฑ Babek Zencaniโ€™nin yapmakla suรงlandฤฑฤŸฤฑ yolsuzluฤŸu araลŸtฤฑrmak iรงin kurulan komisyon รผyesi milletvekili Emir Abbas Sultani, Zarrabโ€™ฤฑn โ€œkesinlikleโ€ Zencani ile beraber hareket ettiฤŸini sรถyledi. Bloombergโ€™e konuลŸan Sultani, Zarrabโ€™ฤฑn Zencaniโ€™nin zimmetine geรงirdiฤŸi iddia edilen 2,7 milyar dolara ne olduฤŸunu bildiฤŸini savundu. โ€œZarrabโ€™ฤฑn bu iลŸte yalnฤฑz bir eli yok, her iki eli de olan bitenle iliลŸkili.โ€ ifadelerini kullandฤฑ. Zencani, yaklaลŸฤฑk 10 aydฤฑr ฤฐranโ€™da tutuklu bulunuyor.

ABD merkezli Bloomberg haber sitesi, Sultani ile salฤฑ gรผnรผ Tahranโ€™da yaptฤฑฤŸฤฑ gรถrรผลŸmeye dair haberini dรผn yayฤฑnladฤฑ. Sultaniโ€™nin รผyesi olduฤŸu meclis araลŸtฤฑrma komisyonu รงalฤฑลŸmalarฤฑ kapsamฤฑnda elde ettiฤŸi bilgilere dayandฤฑrdฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamalarฤฑna gรถre Zarrab, Zencaniโ€™nin zimmetine geรงirdiฤŸi yaklaลŸฤฑk 3 milyar dolarฤฑn yurtdฤฑลŸฤฑna รงฤฑkarฤฑlmasฤฑ ve รงeลŸitli yatฤฑrฤฑmlarla deฤŸerlendirilmesine yardฤฑm etti. Zarrabโ€™ฤฑn avukatฤฑ Seyda Yฤฑldฤฑrฤฑm ise Zencani-Zarrab ortaklฤฑฤŸฤฑ iddialarฤฑnฤฑ 25 AฤŸustosโ€™ta yapฤฑlan telefon gรถrรผลŸmesinde reddetti ancak Bloombergโ€™in ilave gรถrรผลŸ almak iรงin dรผn yaptฤฑฤŸฤฑ iki aramaya cevap vermedi.

Zencaniโ€™nin eski CumhurbaลŸkanฤฑ Mahmud Ahmedinejad dรถneminde รผlkesi ฤฐranโ€™ฤฑn yasaklฤฑ petrol ticaretine aracฤฑlฤฑk ettiฤŸi ancak alฤฑcฤฑlardan toplanan geliri tam olarak Tahranโ€™a aktarmadฤฑฤŸฤฑ iddia ediliyor. Zencani, bu ลŸekilde elde edilen 2,7 milyar dolarฤฑ (6,1 milyar TL) zimmetine geรงirdiฤŸi suรงlamasฤฑyla 30 Aralฤฑkโ€™ta gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑktan sonra tutuklanarak hapse atฤฑlmฤฑลŸtฤฑ. Geรงen sรผrede tutukluk sรผresi tekraren uzatฤฑlan Zencani, halen parmaklฤฑklar arkasฤฑnda bulunuyor. Bir dรถnem basฤฑna kendisine โ€˜reisโ€™ diye hitap ettiฤŸi haberleri yansฤฑyan Zarrab ise 17 Aralฤฑk soruลŸturmasฤฑ ile girdiฤŸi hapisten, hakkฤฑndaki tutukluluk kararฤฑ kaldฤฑrฤฑlarak 28 ลžubatโ€™ta tahliye edilmiลŸ; o dรถnem baลŸbakan olan CumhurbaลŸkanฤฑ Tayyip ErdoฤŸan ise bu geliลŸmeyi โ€œAdaletin yerini bulacaฤŸฤฑnฤฑ biliyordum.โ€ sรถzleriyle deฤŸerlendirmiลŸti.

Yolsuzluk ve rรผลŸvet iddialarฤฑ nedeniyle ErdoฤŸanโ€™ฤฑn baลŸkanlฤฑk ettiฤŸi 61. hรผkรผmetten bakanlar Muammer Gรผler, Zafer ร‡aฤŸlayan ve Egemen BaฤŸฤฑลŸ istifa ederek; ErdoฤŸan Bayraktar ise gรถrevine son verilerek ayrฤฑlmak zorunda kalmฤฑลŸtฤฑ. Ahmedinejadโ€™ฤฑn yardฤฑmcฤฑsฤฑ Muhammed Reza Rahimi de ฤฐranโ€™da 1 Eylรผlโ€™de yerel basฤฑna yansฤฑyan haberlere gรถre yolsuzluktan suรงlu bulunarak hapis ve para cezasฤฑna รงarptฤฑrฤฑlmฤฑลŸtฤฑ.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.813846.82490.02%
EURO 53.535653.58420%
JAPON YENฤฐ 3.453.4590.29%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.182758.2182-0.09%
STERLฤฐN 62.488362.5358-0.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89256.8952-0.07%
RUS RUBLESฤฐ 0.63080.6368-1.14%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63141.39 0.6763%
Ethereum 1776.18 0.885%
Tether USDt 1.00 -0.0046%
BNB 583.83 2.3829%
Solana 80.55 0.1326%
USDC 1.00 -0.003%
XRP 1.14 0.5434%
Dogecoin 0.08 1.7342%
Toncoin 1.77 1.3629%
Cardano 0.19 -1.5189%
Shiba Inu 0.00 0.5657%
Avalanche 6.89 1.3929%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam