İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

İş Yatırım açıkladı: En az % 50 kazandıracak 11 hisse

BIST’de sektörüne göre ucuz ve en az %50 getiri potansiyeli olan 11 hisse senedi

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra beklenmedik bir gerilemenin ardından yükseliş trendine girdi. İki günlük gerileminin ardından BIST 100'ün son 4 işlem günündeki kazancı yüzde 9.71 oldu.

Yerel seçimler öncesinde merak edilen konu, seçimden sonra ekonomide ne tür yeni adımlar atılacağıydı. Son haftalarda etkisini yitirse de özellikle TL'de hızlı bir değer kaybından kaygı duyuluyordu. Ancak öyle olmadı. Hatta, tam tersi önümüzdeki aylar içinde TL'de bir değerlenme ihtimali daha da güçlendi. 

Tüm bunlar, Borsa İstanbul'da alımların artmasına neden oldu ve endeks ucuz kalmış hisselerdeki alımların etkisiyle yükseldi. TL ile ilgili gelişmelerin özelilekle yabancıların geri dönüp dönmeme konusundaki kararlarında nasıl etkili olacağını önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Seçim sonrasına dönük hisse senedi pozisyonlarını güncellemek için artık son zamanlar. Bu değişimde öne çıkan noktalar

1) Zaten ucuz hisseler

2) Önümüzdeki dönemde uygulanacak politikalardan olumlu etkileenecek şirket hisseleri

olacak.

Uzmanlara göre, bu yılın bundan sonrası için favori yatırım aracı büyük ihtimalle hisse senedi olacak. Özellikle iyi araştırmaların öne çıkarttığı, potansiyeli Borsa İstanbul'un da üstüde olacak hisse senetleri yatırımcısını daha çok sevindirecek.

İşte, İş Yatırım'ın hazırladığı, getiri potansiyei yüzde 50'nin üstünde olan 11 hisse ve şirket değerlendirmeleri:

NOT: 11 hissenin sıralaması alfabetik ve kapanış fiyatları 9 Nisan 2024 itibarıyladır

>>> SONRAKİ SAYFA: AKÇANSA

İlgili Haberler