İş Yatırım en çok önerilenler listesini güncelledi

İş Yatırım en çok önerilenler listesini güncelledi

İş Yatırım en çok önerilen hisseler listesini güncelledi. Model portföyünde değişiklik yapan İş Yatırım, TCELL'i öneri listesine eklerken, PGSUS'u çıkardı

A+A-

İş Yatırım  18 Ekim 2023 itibariyle  en çok önerilen hisseler listesini güncelledi. Listeden bir havacılık hissesi çıkarken, bir telekomünikasyon hissesi girdi.

İş Yatırım Model Portföy Değişiklikleri

TCELL: TCELL’i En Çok Önerilenler Listemize ekliyoruz.

Şirket’i i) cazip değerlemeye sahip defansif yapısı, ii) önümüzdeki dönem için güçlü sonuçlara işaret eden ARPU büyümesi, iii) Şirketin son iki yılda aktif fiyatlandırma stratejilerini başarıyla uygulamayı başardığı mobil işlerdeki lider konumu, iv) düşük finansal kaldıraç ve uzun döviz pozisyonuna sahip sağlıklı bilanço yapısı, v) Global Tower, Superonline ve Paycell gibi iştiraklerinde potansiyel değeri ortaya çıkarmak için alınabilecek olası aksiyonlar nedenleri ile beğeniyoruz. Hatırlanacak olursa, Şirket, 2023 yılının ilk yarısındaki güçlü sonuçların ve yılın geri kalanına yönelik belirlenen fiyatlama stratejilerinin ardından, 2023 beklentilerini yukarı çekmişti. Ciro büyüme hedefi yıllık bazda %71’e revize edilirken ve FAVÖK yaklaşık 37 milyar TL’ye yükseltilmişti (daha önce %55-57 ciro artışı ve 34 milyar TL FAVÖK). Operasyonel yatırım giderleri/satış beklentisi ise yaklaşık %22 seviyesinde sabit tutulmuştu. Şirket, ağustos ayında hem mobil hem de sabit genişbant segmentlerinde tarife fiyatlarında artışa gitti ve 4Ç için ek artış yapılabileceği konusunda iyimser. Revize edilen beklentiler, nakit yaratımı ve 2024 için de daha iyi bir görünüme işaret ediyor. Hisse 2024T 2,8x FD/FAVÖK ve 6,2x F/K çarpanları işlem görüyor.

PGSUS: PGSUS’u yeni Covid virüs varyantının hisse üzerinde yaratacağı olası baskı nedeniyle öneri listemizden çıkartıyoruz.

İş Yatırım Model Portföyü ise şu şekilde

is-yatirim-en-cok-onerilen-hisse-listesi.jpg

İlgili Haberler