İş Yatırım piyasa bülteninde dikkat çekici uyarı!

İş Yatırım piyasa bülteninde dikkat çekici uyarı!

İş Yatırım: 22 - 50 günlük ortalaması endeks için SAT sinyali veriyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 7.935 ve 8.050.

A+A-

İş Yatırım günlük bülteninde yurtiçi ve yurtdışı piyasalar beklentisine yer verdi.

İşte İş Yatırım bülteni:

Endeks 8.000 seviyesinin üzerinde kalmakta zorlanıyor ABD ve Avrupa vadelilerinde güçlü bir yükselişle haftaya başlıyoruz. 2022 başında gördüğü en yüksek seviyesini geçen S&P 500 yeni bir zirve ile yoluna devam ediyor.

Ancak tüm gemileri yüzdüren bir yükseliş söz konusu değil. Microsoft, Nvidia, Apple, Meta gibi teknoloji hisseleri öncülüğündeki yükselişe enerji, dağıtım ve gıda hisseleri katılamıyor.

Hafta boyunca yorgunluk işaretleri gösteren Borsa İstanbul dünya piyasalarındaki yükselişe katılamadı. Endeks öğleden sonra gelen satışlarla günü kritik 8.000 seviyesinin hemen altında kapattı. Dolar bazında 50 günlük ortalamanın altında 200 günlük ortalamanın üstündeyiz.

Demir çelik, GYO, holding, otomotiv hisseleri satışta başı çekiyor. Sigorta hisseleri pozitif ayrışıyor. Bankalar arasında Garanti Bankası, Yapı Kredi sektöre göre daha güçlü.

Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da pozitif bir açılışa işaret ediyor. Ancak Cuma günü piyasada olan satış dar bir bantta sıkışan bir endekse işaret ediyor. 22 - 50 günlük ortalaması endeks için SAT sinyali veriyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 7.935 ve 8.050.

İlgili Haberler