İş Yatırım'dan Teknosa için AL tavsiyesi

İş Yatırım'dan Teknosa için AL tavsiyesi

İş Yatırım, Teknosa için 12 aylık 45,68 TL/hisse hedef fiyat ve AL tavsiyesi verdi.

A+A-

İş Yatırım 10 Ekim 2023'de yayımladığı rapor ile  Teknosa için 12 aylık 45,68 TL/hisse hedef fiyat ve AL tavsiyesi verdi. İş Yatırım, pazarın üzerinde büyüme sunmaya devam eden dönüşüm hikayesi, hızlı nakit dönüşüm döngüsü, varlık hafif iş modeli ve sağlıklı bilançosu ile güçlü nakit yaratma yeteneklerinin Teknosa için cazip bir yatırım teması oluşturduğunu düşünüyor.

İş Yatırım Teknosa şirket raporu:

DÖNÜŞÜMDE YOLA DEVAM

Teknosa’yı %74 artış potansiyeline işaret eden 12 aylık 45,68 TL/hisse hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile takip listemize ekliyoruz. Pazarın üzerinde büyüme sunmaya devam eden dönüşüm hikayesi , hızlı nakit dönüşüm döngüsü, varlık hafif iş modeli ve sağlıklı bilançosu ile güçlü nakit yaratma yeteneklerinin Teknosa için cazip bir yatırım teması oluşturduğuna inanıyoruz. Hisse, 4,3x 2024T F/K çarpanı ile uluslararası benzerlerine kıyasla %68 iskonto ile işlem görmektedir.

Dinamik bir pazarda köklü bir oyuncu

Teknosa, dinamik Türkiye Tüketici Elektroniği Pazarı’nda güvenilir marka değeri, geniş satış ağı, güçlü çoklu kanal yetkinlikleri ve teknoloji ekosistemiyle öne çıkıyor. Pazardaki talep görünümünün kısa vadeli baskılara rağmen, i) teknolojideki ilerlemeler, i) teknolojik ilerleme, ii) internet bağlantılı cihazlar için artan talep, iii) hala destekleyici olan demografik özellikler ve iv) değişen yaşam tarzı sayesinde orta vadede olumlu kalmasını bekliyoruz. Bu nedenle, panel pazarının 2022-2026 yılları arasında reel olarak %7 YBBO ile büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Başarılı bir dönüşüm hikayesi

Teknosa, 2019 yılından bu yana büyük ölçekli bir dönüşüm geçirmiştir. Şirket, çoklu kanal yapısı, pazaryeri lansmanı, mağaza optimizasyonu, ürün portföyünün genişletilmesi, hizmet dönüşümü ve sıkı maliyet yönetimi gibi birçok stratejik girişimi hayata geçirmiştir. Bu çabalar, Teknosa’nın pazarın üzerinde bir büyüme elde etmesine yardımcı olmuş ve finansal performansta kayda değer bir iyileşme sağlamıştır. Teknosa’nın, devam eden dijital dönüşümü, yeni pazaryeri getirilerinin hızlanması, artan çoklu kanal yetenekleri ve mağaza içi müşteri deneyiminin iyileştirilmesinden daha fazla yararlanarak, ileriye dönük olarak pazarın üzerinde büyüme performansını sürdürmesini bekliyoruz. Bu nedenle, Teknosa’nın 2023-2028 yılları arasında toplam gelirlerinde %41,7’lik bir YBBO sağlayacağını ve FAVÖK marjının ihtiyatlı bir şekilde yatay seviyede korunacağını tahmin ediyoruz.

 

 

İlgili Haberler