İş Yatırım'ın  bugün için önerdiği 4 hisse

İş Yatırım'ın bugün için önerdiği 4 hisse

İş Yatırım bugün için yayınladığı piyasa bülteninde 4 hisse önerdi. BIST 100 için ise dolar bazında 308 direnç seviyesine dikkat çekti.

A+A-

İş Yatırım- Piyasalarda bugün 2 Ekim 2023

BIST 100 haftalık bazda tekrar 300 dolar seviyesinin üzerinde Önceki iki haftada yaşanan düzeltmenin ardından BIST 100 endeksi geçen haftayı tekrar 300 dolar seviyesinin üzerinde kapatmayı başardı. Öte yandan, 315 dolar seviyesinde rekor kapanış yapan BIST Bankacılık endeksi bu seviyeleri en son 2018 yılında görmüştü. Hafta sonunda ABD’de iki partinin anlaşması ile kamu hizmetlerinde aksama riskinin ortadan kalkması ile birlikte, bu sabaha ABD vadelileri primli işlem görüyor. Çin ve Güney Kore piyasalarının tatil olduğu günde Asya piyasalarının geri kalanında da olumlu bir seyir hakim. Cuma kapanıştan sonra S&P Türkiye’nin not görünümünü negatiften durağana yükselttiğini açıkladı. TCMB net rezervlerinin artması durumunda not görünümünü pozitife çekebileceği sinyalini verdi.

Bu haftanın veri akışına baktığımızda ABD ‘de Cuma günü açıklanacak istihdam verileri, Yurtiçinde ise yarın açıklanacak Eylül ayı enflasyon verileri ilk sıralarda (Eylül ayı İş Yatırım TÜFE tahmini %4.75, Piyasa Beklentisi Medyan :%4.8). Bugün BIST ‘de hafif yukarı yönlü bir açılış görebiliriz. Dolar bazında 300 seviyesi destek 308 seviyesi ise direnç olarak takip edilebilir.

Bugün teknik bültende ön plana çıkarttığımız hisseler : KCHOL, SAHOL, TUPRS, ve OTKAR.

İlgili Haberler