İş Yatırım'ın teknik olarak beğendiği hisseler

İş Yatırım'ın teknik olarak beğendiği hisseler

İş Yatırım: Teknik olarak beğendiğimiz hisseler: AGHOL, AEFES, AKBNK, AKSEN, BIMAS, DOHOL, EKGYO

A+A-

İş Yatırım günlük piyasa beklentisi

Piyasalar Orta Vadeli Programın sektörel etkileri ABD hisseleri küçük adımlarla gerilemeye devam ediyor. Çin’in devlet memurlarının işyerinde Apple telefon kullanmasını yasaklaması üzerine Apple ve Qualcomm gibi tedarikçileri en çok düşenler arasında yer alıyor. Banka, demir-çelik, havacılık hisselerinde kayıplar devam ediyor. Borsa İstanbul kısa bir moladan sonra yükselişine devam ediyor.

Hazine ve Maliye bakanı Şimşek’in “Cumhurbaşkanımızın programımıza desteği tam” ve Merkez Başkanı Erkan’ın “parasal sıkılaşma sürecine devam edeceğiz” açıklamaları ile endeks yeni bir zirve yaptı. Ekonominin normalleşmesini satın alan bankalar borsanın dinamosu konumunda. Orta Vadeli Programda öne çıkartılan dar gelirliler için uygun koşullarla konut yapımı ve tamamlayıcı emeklilik temaları nedeniyle çimento, gayri menkul yatırım ortaklıkları ve emeklilik şirketleri pozitif ayrışıyor. Dünya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da sınırlı negatif bir açılışa işaret ediyor. Ancak güçlü yerleşik yatırımcı ilgisi ve yabancı yatırımcı girişi yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.

Endeks için destek ve direnç seviyeleri 8.250 ve 8.400. THY hissesi Ağustos yolcu verisi sonrası nötr tepki verebilir. Çimsa ABD yatırımını Sabancı için küçük, Çimsa için sınırlı pozitif görüyoruz. Teknik olarak beğendiğimiz hisseler: AGHOL, AEFES, AKBNK, AKSEN, BIMAS, DOHOL, EKGYO

İlgili Haberler