Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

IลžฤฐD, Tรผrkiye’deki hedeflerini aรงฤฑkladฤฑ

IลžฤฐD, kontrol ettiฤŸi camilerde โ€œGaziantep, Nizip, KarkamฤฑลŸ ve Kilis en bรผyรผk hedeflerimizโ€ diye hutbe verdi.
IลžฤฐD, Tรผrkiye'deki hedeflerini aรงฤฑkladฤฑ Borsatek

Kilis’e yรถnelik roket saldฤฑrฤฑlarฤฑnฤฑ yoฤŸunlaลŸtฤฑran IลžฤฐD yeni bir dizi eylem hazฤฑrlฤฑฤŸฤฑ baลŸlattฤฑ. Roketlerle halkta korku ve panik oluลŸturmaya รงalฤฑลŸan IลžฤฐD geรงtiฤŸimiz Cuma gรผnรผ okuttuฤŸu hutbelerde Tรผrkiye’yi aรงฤฑkรงa hedef aldฤฑ.

TALฤฐMAT BEKLฤฐYORLAR

Suriye’deki savaลŸฤฑ Tรผrkiye’ye doฤŸru geniลŸletmek iรงin hamleler baลŸlatan IลžฤฐD’in canlฤฑ bomba saldฤฑrฤฑlarฤฑyla birlikte adam kaรงฤฑrma, sabotaj, dernek ve kรผltรผr merkezlerine saldฤฑrฤฑlar gibi eylemler de planladฤฑklarฤฑ rapor ediliyor.

Gรผvenlik birimlerine gรถre, Tรผrkiye’den โ€œhicretโ€ adฤฑ altฤฑnda Suriye’nin IลžฤฐD kontrolรผ altฤฑndaki bรถlgelerine giden รงok sayฤฑda Tรผrk vatandaลŸฤฑ bulunuyor. Bu kiลŸilere, tฤฑpkฤฑ PKK’nฤฑn Suriye’deki Tรผrkiye vatandaลŸฤฑ militanlarฤฑna yรถnelik kurduฤŸu askeri eฤŸitim kamplarฤฑna benzer kamplarda askeri eฤŸitim verildi.

Bomba uzmanฤฑ, sabotajcฤฑ ve suikastรงฤฑ olarak yetiลŸtirilen bazฤฑ isimlerin ise terรถr รถrgรผtรผ yรถnetimi tarafฤฑndan Tรผrkiye’ye gรถnderildiฤŸi ve eylem talimatฤฑ bekledikleri dรผลŸรผnรผlรผyor. Alฤฑnan รงok sayฤฑda istihbarat ise operasyona dรถnรผลŸtรผrรผldรผ ve birรงok eylem amacฤฑna ulaลŸmadan bertaraf edildi.

HER TรœRLรœ CEBฤฐR VE ลžฤฐDDET Yร–NTEMฤฐ

Emniyet Genel MรผdรผrlรผฤŸรผ’nรผn IลžฤฐD raporuna gรถre, terรถr รถrgรผtรผ kendilerinden olmayan Mรผslรผman gruplarฤฑ dahi kolaylฤฑkla Tekfir (Kafir) ilan edebiliyor, Tรผrkiye gibi รถzellikle demokratik yรถnetim tarzฤฑna sahip devletlerin Dar-รผl Harp (Kรผfรผr Devleti) olduฤŸunu bu nedenle oy kullanฤฑlamayacaฤŸฤฑ ve resmi gรถrevlilere tabii olunamayacaฤŸฤฑnฤฑ, imamlarฤฑn arkasฤฑnda namaz kฤฑlฤฑnamayacaฤŸฤฑnฤฑ, kendi yapฤฑlarฤฑnฤฑn ve รผyelerinin mutlak ve doฤŸru yolda hareket ettiklerini, diฤŸer Mรผslรผmanlarฤฑn ise yanlฤฑลŸ yolda olduklarฤฑnฤฑ iddia ediyor. ร–rgรผt amaรงlarฤฑna ulaลŸmak iรงin ciddi bir รถrgรผtlenme iรงerisinde her tรผrlรผ cebir ลŸiddet yรถntemlerine baลŸvuruyor ve kamuoyuna โ€œHalifeliฤŸin ilanฤฑyla tรผm Mรผslรผmanlarฤฑn รผzerine Halifeye biat etmek ve kendisini desteklemek vacip olmuลŸtur” propagandasฤฑ yapฤฑyor.

ร–RGรœT ฤฐMAMLARI: HEDEFฤฐMฤฐZ ANTEP

Geรงen haftaki Cuma namazฤฑnda IลžฤฐD imamlarฤฑnฤฑn Suriye’nin IลžฤฐD kontrolรผndeki bรถlgeleri olan Bab, Mumbuรง, Cerablus bรถlgelerinde okuduklarฤฑ hutbelerde, Gaziantep, Nizip, KarkamฤฑลŸ veKilis’in bundan sonra IลžฤฐD’in en bรผyรผk hedefleri arasฤฑnda olduฤŸu duyuruldu.

IลžฤฐD imamlarฤฑ hutbede bu merkezlerde halkฤฑn รงok yakฤฑnda mรผlteci konumuna dรผลŸeceฤŸini, bu durumun IลžฤฐD ile Tรผrkiye savaลŸฤฑnฤฑn yeni bir boyutu olduฤŸunu da รถne sรผrdรผ. Kilis’e yรถnelik roket saldฤฑrฤฑsฤฑnฤฑn artmasฤฑ ve Gaziantep’teki bombalฤฑ araรงla yapฤฑlan intihar saldฤฑrฤฑsฤฑ IลžฤฐD’in harekete geรงirildiฤŸinin iลŸareti olarak kabul ediliyor. Kaynak: Yeni ลžafak

 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.819246.84960.03%
EURO 53.544753.5938-0.05%
JAPON YENฤฐ 3.4483.458-0.2%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.066758.1261-0.09%
STERLฤฐN 62.684362.7312-0.02%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88496.8902-0.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.60720.6074-0.08%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63045.22 -0.1795%
Ethereum 1764.48 -0.5802%
Tether USDt 1.00 0.023%
BNB 578.47 -0.8244%
Solana 80.81 0.1972%
USDC 1.00 0.0039%
XRP 1.12 -1.7498%
Dogecoin 0.07 -2.9811%
Toncoin 1.71 -1.9494%
Cardano 0.18 -3.6376%
Shiba Inu 0.00 -0.8174%
Avalanche 6.76 -2.3505%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam