İsrail borsası sert düştü

İsrail borsası sert düştü

Hamas'ın sürpriz bir saldırı başlattığı ve İsrail'in resmen savaş ilan ettiği gelişmelerin ardından İsrail Borsası'nde çok sert değer kaybı yaşandı

A+A-

Gazze Şeridi'nde Hamas savaşçılarının son on yılın en ölümcül saldırısını gerçekleştirmesinin ardından, İsrail borsası Pazar günü %6,5'lik bir değer kaybı yaşadı.

İsrail borsası ile birlikte pazar günü işlem yapılan bölge ülke borsalarında da kayıp yaşandı. Mısır borsası da %2,6'lık bir düşüş kaydederken, Suudi Arabistan borsası %1,6 oranında geriledi.

Asya'da ise Hong Kong'un Hang Seng endeksi %1,58 yükselirken, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi %0,3 değer kaybetti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkesinin "Hamas'ın korkunç saldırısı nedeniyle uzun ve zorlu bir savaşın içine çekildiğini" ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN'in State of the Union programında yaptığı açıklamada, bazı Amerikan vatandaşlarının Hamas tarafından öldürüldüğü veya rehin alındığına dair haberlerin olduğunu ve bakanlığın bu bilgileri doğrulamaya çalıştığını belirtti.

Associated Press, İsrail'de yaklaşık 600 kişinin öldüğünü bildirirken, Filistinli sağlık yetkilileri Cumartesi gününden bu yana Gazze'de en az 370 kişinin öldüğünü açıkladı.

 

İlgili Haberler