Çin'in tatil haftasında yapılan harcamalar beklentilerin altında kaldı

Çin'in tatil haftasında yapılan harcamalar beklentilerin altında kaldı

Çin'in Altın Hafta tatilinde yapılan harcamalar ve seyahatler resmi büyüme beklentilerinin altında kaldı.

A+A-

Çin'in Altın Hafta tatilinde yapılan harcamalar ve seyahatler resmi büyüme beklentilerinin altında kalarak politika yapıcıların teşvikler konusunda daha agresif olmaları yönünde baskı yarattı.

Resmi verilere göre 29 Eylül'de başlayan sekiz günlük tatil boyunca ülke içinde 826 milyon seyahat gerçekleşti ve 753,4 milyar yuan (103 milyar dolar) gelir elde edildi. Ülkenin hala dünyanın en sıkı pandemi kontrollerinden bazılarıyla mücadele ettiği 2022'den çok daha yüksek olsa da, rakamlar hükümetin 782,5 milyar yuan üreten yaklaşık 900 milyon seyahat tahminlerinin gerisinde kaldı.

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri Pazar günü yayınladıkları bir araştırma notunda "Milli Gün altın haftası turizm verileri hizmet sektöründeki toparlanmanın yavaşladığını ancak devam ettiğini gösteriyor. Tüketim ve hizmetlerde daha fazla toparlanma için, özellikle emlak sektöründeki gerilemenin devam ettiği ve güvenin hala zayıf olduğu göz önünde bulundurulduğunda, ek politika gevşemesinin gerekli olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

İlgili Haberler