İstanbul'da iki metro hattının ihalesi yenileniyor

İstanbul'da iki metro hattının ihalesi yenileniyor

Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihaleleri yenilenecek. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada ilgili projenin gecikmesinin ihalelerin yenilenmesini gerektirdiği vurgulandı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının belirlenen bitiş takviminin gerisinde kaldığı ve fiziki ilerlemelerinin yüzde 15'i geçemediği belirtildi.

"Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro inşaatlarını gerçekleştiren mevcut yüklenici firmalar değiştirilecek. İki metro hattı için yeniden ihale yapılacak." bilgisi verilen açıklamada, ihalede, metro hatlarında yetersiz kalan mevcut firmalar yerine işi daha hızlı yapacak yüklenici firmaların belirleneceği ve sahaya davet edileceği kaydedildi.

İBB'nin metro hatlarının ihalesini yenilemesini değerlendiren İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, İBB'nin her iki metro hattı için gerekli ilerlemeyi sağlayamaması ve gerekli adımları atmamasından dolayı ihalelerin teknik olarak yenilenmesinin ortaya çıktığını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler