İşten çıkarma yasağı kayıtlı işsizlerin artışını önledi

İşten çıkarma yasağı kayıtlı işsizlerin artışını önledi

Salgın dönemi için getirilen işten çıkarma yasağı, işsizlik  ödeneği başvuruları ve kayıtlı işsiz sayısındaki artışı engelledi.

A+A-

Salgın dönemi için getirilen işten çıkarma yasağı, işsizlik  ödeneği başvuruları ve kayıtlı işsiz sayısındaki artışı engelledi. İŞKUR verilerine göre, işsizlik ödeneği başvuruları bu yılın ilk  yarısında 2019’un aynı dönemine göre yüzde 4,8 azalarak 970 bin 117’ye  geriledi.

Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, COVID-19'un  ekonomik hayata etkilerini sınırlandırmak üzere hayata geçirilen işten  çıkarma yasağı, işsizlik ödeneği başvuruları ve kayıtlı işsiz  sayısındaki artışı engelledi. İŞKUR verilerine göre, 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde 1 milyon 18 bin olan işsizlik ödeneği  başvurulan bu yıl aynı dönemde yüzde 4.77 azalarak 970 bin 117'ye  geriledi. Kayıtlı işsiz sayısı ise bu yıl Temmuz ayında, geçen yılın  aynı ayına göre yüzde 17.7 azalarak 4 milyon 39 binden, 3 milyon 325  bine geriledi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.