İsviçre MB: Enflasyonu düşürmek için her şeyi yapacağız

İsviçre MB: Enflasyonu düşürmek için her şeyi yapacağız

İsviçre Merkez Bankası'dan enflasyonla ilgili şahin bir açıklama geldi. Bankanın Yönetim Kurulu üyesi Andrea Maechler, bankanın enflasyonu düşürmek için her şeyi yapacağını söyledi.

A+A-

Geçen hafta yaptığı agresif faiz artışıyla 8 yılın ardından negatif faiz bölgesinden çıkan İsviçre Merkez Bankası'ndan enflasyonla mücadeleye ilişkin güçlü mesajlar gelmeye devam ediyor.

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu üyesi Andrea Maechler, geçtiğimiz hafta yaptıkları faiz artırımının bankanın fiyat artışları ile mücadelede kararlılığını işaret etmeyi amaçladığını vurguladı.

SRF televizyonuna konuşan Maechler, "Zaman içinde enflasyonu aşağı getirmek için her şeyi yapacağımız konusunda açık bir sinyal göndermek üzere geçtiğimiz hafta para politikasını sıkılaştırdık ve faizleri artırdık" dedi.

Fiyat artışlarının şu ana kadar etkilenmemiş mal ve hizmetlere yayılmakta olduklarına dair daha fazla işaret gelmekte olduğunu da belirten Maechler, "Enflasyonun kemikleşmediğinden emin olmak için adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler