İtalya MB'den bankalar uyarısı

İtalya MB'den bankalar uyarısı

İtalya Merkez Bankası, kötüleşen ekonomik görünümün İtalyan bankaları için en büyük riski oluşturduğunu açıkladı

A+A-

İtalya Merkez Bankası, kötüleşen ekonomik görünümün İtalyan bankaları için en büyük riski oluşturduğunu, çünkü kar beklentilerini düşürdüğünü ve bankaların sermaye piyasalarına ulaşımlarını daha zorlu hale getirdiğini söyledi.

Finansal İstikrar Raporu'nu yayınlayan İtalya MB, bankaların hanehalklarına kredilerinde hafif bir artış gözlendiğini, ancak şirketlere kredilerde toparlanmanın durmakta olduğunu vurguladı. 

Banka yayınladığı Rapor'da, "Reel ekonomiden ve İtalyan devlet tahvili piyasasından kaynaklanan riskler İtalyan bankaları için varlık risklerine dönüşüyor. Üretimde yavaşlama yüksek kaliteli kredilerde büyümesi durdurdu. Eğer bu devam eder ise sorunlu kredilerde azalma da durur" ifadelerine yer verdi. 

İtalyan bankalarının elinde 55 milyar euroluk satışın ardından 2018 sonu itibariyle 189 milyar euro sorunlu kredi vardı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.