İTÜ'den beklenen Doğa Koleji açıklaması geldi

İTÜ'den beklenen Doğa Koleji açıklaması geldi

Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı tarafından satın alınacağı ile bugün öğleden sonra ileri sürülen ve Borsatek'te de yer alan haberle ilgili olakak İTÜ Vakfı'ndan açıklama yapıldı.

A+A-

Zor durumdaki Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı tarafından satın alınacağı ile bugün öğleden sonra ileri sürülen ve Borsatek'te de yer alan haberle ilgili olakak İTÜ Vakfı'ndan açıklama yapıldı.

İTÜ Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "İTÜ Vakfı Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

İTÜ'nün resmi Twitter hesabından, Doğa Koleji'yle ilgili şu açıklama yapıldı:

"Bugün kamuoyuna farklı kaynaklardan yansıyan haberler dolayısıyla bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır".

 

Ne olmuştu

Zor durumdaki Doğa Koleji ile ilgili bugün yaşanan son gelişmede İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'nın taraflar ile yaptığı görüşmeler sonunda 800 milyon TL'ye anlaşma sağlandığı ileri sürülmüştü. İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu'nun da sosyal medyadan duyurduğu gelişmeye göre, 

  • Doğa Koleji'nin ismi İTÜ Okulları olarak değişecek
  • Ödemeler Denizbank ve Garanti Bankası'na yapılacak.
  • Öğretmenlerin tüm alacaklarını da İTÜ Vakfı üstlenecek.

 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.