Japon otomotiv devi 4,5 milyon aracını piyasadan toplatıyor

Japon otomotiv devi 4,5 milyon aracını piyasadan toplatıyor

Japon otomotiv devi Honda, yakıt pompası sorunu nedeniyle dünya çapında yaklaşık 4,5 milyon aracı geri çağırıyor.

A+A-

Japon otomobil üreticisi Honda Motor'un Amerika birimi, yakıt pompası arızası riski nedeniyle dünya çapında yaklaşık 4,5 milyon aracı geri çağırma kararı aldı.

Geri çağırma ABD'deki 2,54 milyon aracı kapsıyor ve otomobil üreticisinin daha önce 2021'de 628.000 ve 2020'de 136.000 ABD aracını aynı sorun nedeniyle geri çağırmasının ardından geliyor.

Honda bu ayın başlarında Çin ve Japonya'da aynı sorunla ilgili geri çağırmada bulunmuştu.

Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA). Honda, Şubat ayı başında araç sahiplerini geri çağırma konusunda bilgilendirmeyi planlıyor.

Honda, herhangi bir yaralanma raporunun olmadığını ancak 2018'den bu yana sorunla ilgili 4.042 garanti talebinin olduğunu söyledi.

Geri çağırma 2018-2020 model yılı Honda Accord, Civic, CR-V, HR-V, Insight, Ridgeline, Odyssey, Passport ve ILX, MDX, RDX, RLX, TLX ve NSX araçları dahil olmak üzere çeşitli Acura modellerini kapsıyor.

Honda, yedek parçaların daha fazla yoğunluğa ve genişletilmiş açıklığa sahip olduğunu söyledi.

Duyuru, Honda'nın yaklaşık 106.030 CR-V hibrid aracını aşırı ısınmış akü kablosu veya kısa devrenin neden olduğu bir kazada yangın veya yaralanma riski nedeniyle geri çağırmasından bir gün sonra geldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler