Japonya'da banka CEO'ları küresel rakiplerinin çok altında maaş alıyor

Japonya'da banka CEO'ları küresel rakiplerinin çok altında maaş alıyor

Japon bankalarının başındaki isimler sanılanın aksine küresel rakiplerinin aldığının çok altında bir maaş alıyor.

A+A-

Japonya'nın mega bankalarının CEO'ları, küresel emsallerinin çok altında kazanıyor ve bu da ülkenin kâr tahminlerine rağmen hala yüksek maaş paketlerini nasıl hoş karşılamadığını gösteriyor

Mitsubishi UFJ Financial Group'un CEO'su Hironori Kamezawa'nın Mart ayında sona eren yıl için toplam tazminatı, hisse senedi ödülleri de dahil olmak üzere 257 milyon yen (1,8 milyon $) oldu. Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. CEO'su Jun Ohta toplam 186 milyon yen alırken, Mizuho Financial Group Inc. şefi Masahiro Kihara'ya 146 milyon yen ödendi.

Maaş çeklerinin büyüklüğü, ABD ve diğer büyük piyasalardaki tazminatların yanında cüce kalıyor. JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon'a geçen yıl 34,5 milyon dolar ödenirken, HSBC Holdings Plc CEO'su Noel Quinn 7,1 milyon dolar aldı. Singapur'da DBS Group Holdings Ltd. CEO'su Piyush Gupta yaklaşık 11 milyon dolar aldı.

Japon bankalarının nispeten düşük ücretleri, son yılların en yüksek kârlarından bazılarını elde etmelerinin ve Wall Street'teki varlıklarını güçlendirmek için bir dizi anlaşma yapmalarının ardından geldi. Japonya'da bankalar yarı kamusal kuruluşlar olarak görülme eğiliminde olduğundan daha özel bir konumda dururken, 1990'ların sonunda ülkenin yaşadığı mali kriz de bugünlere uzanan derin izler bıraktı.

Willis Towers Watson'ın Japonya biriminde kıdemli direktör olan Takaaki Kushige, Japon şirketlerinin geleneksel olarak tazminatın bir kuruluşta başarılı bir şekilde yükselmenin ödülü olduğu görüşünü benimsediğini söyledi. Kushige, ABD'de ve diğer ülkelerde maaş çekinin genellikle kârlar ve hisse fiyatları yoluyla lider olarak performanslarını yansıttığını söyledi.

Asya'da, bazıları dünyanın en büyükleri olan Çin bankalarındaki yöneticiler de küresel meslektaşlarının çok altında kazanıyor.

Kushige, "Kurumsal yönetimlerini yenilemeye ve üst düzey yönetici ücretlerini ABD ve Avrupa seviyelerine yükseltmeye başlayan bazı Japon şirketleri var. Ancak bu yerleşik görüşlere dayanan bir konu olduğu için hepsinin bunu yakalaması zaman alacaktır." dedi.

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
İlgili Haberler