Japonya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni ticaret savaşı endişeleri ile geriledi

Japonya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni ticaret savaşı endişeleri ile geriledi

Japonya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni, şirketlerin ABD ile Çin arasında yoğunlaşan ticari anlaşmazlığın bulaşıcı etkileri olacağını endişeleriyle geriledi.

A+A-

Japonya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni, şirketlerin ABD  ile Çin arasında yoğunlaşan ticari anlaşmazlığın bulaşıcı etkileri  olacağını endişeleriyle geriledi. Bununla birlikte iş dünyası, Japon  ekonomisinin ilk çeyrekteki daralmanın ardından toparlanmasını  beklediklerini de ortaya koydular.
     
Reuters'in 268 büyük ve orta ölçekli şirketin katılımı ile yaptığı iş dünyası güven araştırmasına göre, imalat sektörünün ekonomiye güven Temmuz'da Haziran ayındaki +26'dan +25'e gerilerken, imalat sektörü  güven endeksi de +35'den +34'e indi.

   
İmalatçılar, ekonomiye güvenin Ekim ayında +29'a yükselmesini  beklerken, hizmet sektörü güvenini ise Ekim ayında da +34 olacağı  öngörülüyor.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.