ฤฐstanbul Bayrampaลaโda inลa ettiฤi Caprice Gold Oteliโni 5 yฤฑldฤฑr tamamlamayarak 12 bin yatฤฑrฤฑmcฤฑyฤฑ maฤdur eden Fadฤฑl Akgรผndรผz hakkฤฑnda รงifte soruลturma baลlatฤฑldฤฑ.
Piyasadan 1 milyar liranฤฑn รผzerinde para toplayan Fadฤฑl Akgรผndรผz, ablasฤฑ Avniye Obut ve eniลtesi ฤฐbrahim Obut hakkฤฑnda ฤฐstanbul Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ Terรถr ve รrgรผtlรผ Suรงlar Soruลturma Bรผrosu tarafฤฑndan รงete soruลturmasฤฑ baลlatฤฑlฤฑrken Gรผmrรผk ve Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ mรผfettiลlerinin de Caprice Gold Oteliโne gelerek inceleme yaptฤฑฤฤฑ รถฤrenildi. Bu olaylar รผzerine Akgรผndรผzโรผn kayฤฑplara karฤฑลtฤฑฤฤฑ ve yerini annesi dahil yakฤฑn akrabalarฤฑnฤฑn bile bilmediฤi รถฤrenildi.
Zaman’da yer alan habere gรถre, yurtdฤฑลฤฑna kaรงtฤฑฤฤฑndan ลรผphelenilen Akgรผndรผzโรผn ablasฤฑ ve eniลtesinin รผzerine devrettiฤi mal varlฤฑklarฤฑnฤฑ da sattฤฑฤฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ. Didimโde bulunan 52 adet villa, turizm bรถlgesi olan Muฤlaโnฤฑn Milas ilรงesi sahilinde yaklaลฤฑk 300 milyon lira deฤerinde olduฤu tahmin edilen 119 dรถnรผm arsa ile รงeลitli yerlerde bulunan arsa ve gayrimenkullerini de hฤฑzla elinden รงฤฑkaran Akgรผndรผzโรผn Caprice Goldโdaki devremรผlkleri birden fazla kiลiye satarak piyasayฤฑ dolandฤฑrdฤฑฤฤฑ ileri sรผrรผlรผyor.
Devremรผlk kanunuda bir devremรผlk en az 15 gรผnlรผฤรผne kullanฤฑm hakkฤฑyla satฤฑlabiliyorken Akgรผndรผzโรผn kanuna aykฤฑrฤฑ olarak 1 gรผnlรผk kullanฤฑm hakkฤฑyla devremรผlk satฤฑลฤฑ yaptฤฑฤฤฑ bรถylece bir odayฤฑ 365 kere sattฤฑฤฤฑ iddia ediliyor. รete kapsamฤฑnda soruลturma geรงiren Akgรผndรผz ve akrabalarฤฑnฤฑn mal varlฤฑฤฤฑna el konulacaฤฤฑ ileri sรผrรผlรผrken Akgรผndรผzโรผn yurtdฤฑลฤฑ yasaฤฤฑna maruz kalmadan รถnce kayฤฑplara karฤฑลmasฤฑ ise manidar bulundu. รte yandan รงete soruลturmasฤฑnฤฑ yรผrรผten Savcฤฑ Nihat Karpฤฑnar ise maฤdurlardan bilgi ve belge talep etti.
Rekor ceza gelebilir
Gรผmrรผk ve Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ mรผfettiลlerinin inceleme altฤฑna aldฤฑฤฤฑ Caprice Gold Oteliโndeki usulsรผzlรผklerden dolayฤฑ Fadฤฑl Akgรผndรผz ve akrabalarฤฑna rekor ceza gelmesi bekleniyor. Tรผketicinin Korunmasฤฑ Hakkฤฑnda Kanunโa gรถre, teslimden รถnce kampanyalฤฑ satฤฑล olarak bilinen maketten satฤฑลta arz sahibi adฤฑna Tรผketici Genel Mรผdรผrlรผฤรผโnce kampanyalฤฑ satฤฑล izin belgesi dรผzenleniyor.
Tรผketicilerin sรถzleลmeden doฤan haklarฤฑnฤฑn devlet garantisinde olduฤu sistemde maketten satฤฑlan devremรผlklerin 36 ayda tamamlanmamasฤฑ ve mal sahiplerine teslim edilmemesi halinde firmanฤฑn izin belgeleri iptal ediliyor. 2009 yฤฑlฤฑnda baลlanฤฑlan Caprice Goldโun inลaatฤฑ ise 6 yฤฑldฤฑr tamamlanmadฤฑ.
Kanunun รถngรถrdรผฤรผ inลaat tamamlama sรผresini 3 yฤฑl geรงen Caprice Goldโa yaptฤฑฤฤฑ satฤฑล bedeli olan 1 milyar lira kadar idari para cezasฤฑ verilmesi bekleniyor. 12 bin kiลiye sattฤฑฤฤฑ devremรผlklerden yaklaลฤฑk 1 milyar lira satฤฑล geliri elde eden Akgรผndรผzโรผn bu parayฤฑ nerede tasarruf ettiฤi ise bilinmiyor. Otel inลaatฤฑna 85 milyon lira harcadฤฑฤฤฑ รถฤrenilen Akgรผndรผzโรผn reklam, kira ve ลirket harcamalarฤฑndan arta kalan 800 milyon liranฤฑn akฤฑbeti ise kamuoyunda merak oluลturuyor.







