JP Morgan, OVP'yi gerçekçi bulmadı

JP Morgan, OVP'yi gerçekçi bulmadı

2016-2018 OVP'yi değerlendiren JP Morgan, "hedefler bir miktar fazla iyimser görünüyor, bununla birlikte hedefler tamamen gerçekten uzak da değil" dedi

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan 2016-2018 Orta Vadeli Programı'nı değerlendiren JP Morgan, hükümetin orta vadeli programının agresif göründüğünü bildirdi.
Bakan Şimşek'in bu programda da hükümetin mali disipline, yapısal reform programına ve dezenflasyon sürecine bağlılığının altını çizdiğini belirten JP Morgan, ancak yatırımcıların mali performansın güçlü olmaya devam ettiğine dair verileri görene, veriler enflasyonun yukarı gitmeye devam etmediğini gösterene ve yapısal reform cephesinde ilerleme sağlanana kadar ihtiyatlı olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türk hükümetinin temel öngörülerinde GSYH büyüme oranını 2015'te yüzde 4,0'a, 2016'da yüzde 4,5'e ve 2017-2018 döneminde yüzde 5'e doğru hızlanacağının yer aldığına dikkat çeken JP Morgan, "Biz GSYH'nın 2015'te yüzde 3,9 büyüdüğünü ve 2016'da büyümenin yüzde 3,5 olacağını tahmin ediyoruz. Buna baktığımızda hükümetin 2016 büyüme hedefleri bir miktar fazla iyimser görünüyor, bununla birlikte hedefler tamamen gerçekten uzak da değil" değerlendirmesini yaptı.
JP Morgan, hükümetin cari işlemler açığı/GSYH oranının 2015'te yüzde 4,4 ve 2016'da yüzde 3,9 olacağı beklentisinin kendi tahminlerine paralel olduğunu, net açık rakamının önümüzdeki aylarda petrol fiyatının nerede sabitleneceğine bağlı olacağını da vurguladı.

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.