JP Morgan'ın beğendiği 5 hisse

JP Morgan'ın beğendiği 5 hisse

JP Morgan bugün yayınladığı Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji Raporu'nda beğendiği ve kaçınılması gereken hisseleri de açıkladı

A+A-

TCMB'nin bağımsızlığı ile ilgili kaygıların devam etmesi ve FED'in para politikasını sıkılaştırmayı sürdürmesinin negatif faktörler olarak öne çıktığını berilten JP Morgan, buna rağmen, yayınladığı "Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Strateji Raporu'nda Türkiye için tavsiyesini "Ağırlığını Artır" olarak korudu.

JP Morgan bugün yayınladığı söz konusu raporunda petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte Türkiye'nin toparlanacağını öngördüğünü belirtti.

Raporda beğenilen hisselerin yanı sıra kaçınılması gereken hisseler de belirtildi. JP Morgan, Türkiye'de beğendiği hisseler olarak Halkbank, Sabancı Holding, Akbank, Ülker Bisküvi ve Turkcell'i göstermeye devam ederken, kaçınılacak hisseler olarak Petkim ve BIM'i işaret etti.

Düşen enflasyonun reell gelirleri artıracağını ve tüketicilere dönük sektörler için iyi bir yıl olacağını tahmin eden JP Morgan, en beğendi hisse olarak Ülker'i işaret ederken, ikinci sıraya Coca-Cola İçecek'i koydu. Bankacılık sektöründe favorileri olarak Akbank ve Halkbank'ı gösterirken 3. sırada Vakıfbank yer aldı.

 

BUGÜNÜN DİĞER HİSSE ÖNERİLERİ
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.