JPMorgan stratejisti Marko Kolanovic, ABD hisse senedi yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑnฤฑn en kรถtรผsรผnรผn geride kalmฤฑล olabileceฤi yรถnรผndeki beklentilerin, resesyon risklerinin hala gรถrรผlmekte olduฤu ortamda, yanlฤฑล olduฤunun kanฤฑtlanmasฤฑnฤฑn bรผyรผk olasฤฑlฤฑk olduฤunu bildirdi.
Kolanovic yaptฤฑฤฤฑ deฤerlendirmede, faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn tam etkilerinin ekonomiye tam olarak yansฤฑmalarฤฑ ve bรผyรผmeyi destekleyen gรผรงlรผ ลirket kar marjlarฤฑ gibi faktรถrlerin azalmasฤฑyla, yฤฑlฤฑn geri kalanฤฑnda hisse senetlerin zayฤฑflayacaฤฤฑ gรถrรผลรผnรผ tekrarladฤฑ.
“Hisse senetleri ve daha genel olarak risk piyasalarฤฑ eฤer bu yฤฑl faiz indirimi olacak ise bunun yan bir resesyon ya da finansal piyasalarda ciddi bir kriz nedeniyle olacaฤฤฑnฤฑ bilincine varmayฤฑ reddediyorlar” diye konuลan Kolanovic, ABD bankacฤฑlฤฑk krizinin Fed’in sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmasฤฑnฤฑn kรผmรผlatif etkisini bรผyรผtmesini beklediklerini de vurguladฤฑ.
Kolanovic, “Daha รถnce Fed’in faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ durdurmadan veya resesyon baลlamadan รถnce sรผrdรผrรผlebir bir ralli yaลamadฤฑk” dedi.







