Almanya, Commerzbank konusunda UniCredit ile gรถrรผลŸmelere hazฤฑrlanฤฑyor

UniCredit'in Commerzbank'ฤฑ devralma sรผrecinde ฤฐtalyan bankasฤฑyla mรผzakereye oturmaya hazฤฑrlandฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaynaklar doฤŸruladฤฑ.
Almanya

Almanya hรผkรผmeti, UniCredit’in Commerzbank รผzerindeki kontrolรผ ele geรงirmesini bรผyรผk รถlรงรผde engelleyemeyeceฤŸini kabul ederek odaฤŸฤฑnฤฑ bankanฤฑn devralma sonrasฤฑnda taลŸฤฑyacaฤŸฤฑ role รงevirdi.

Konuya yakฤฑn kaynaklar, taraflar arasฤฑnda henรผz herhangi bir gรถrรผลŸme planlanmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ; ancak mรผzakerelerin bir noktada baลŸlamasฤฑnฤฑn beklendiฤŸini belirtti.

Almanya’nฤฑn mรผzakere masasฤฑna getireceฤŸi temel talepler

almanya

Kaynaklara gรถre Berlin’in รถncelikli taleplerinden biri, Commerzbank’ฤฑn uluslararasฤฑ aฤŸฤฑ ve ticaret finansmanฤฑ faaliyetleri aracฤฑlฤฑฤŸฤฑyla Almanya‘nฤฑn kรผรงรผk ve orta รถlรงekli iลŸletmelerine verdiฤŸi desteฤŸin korunmasฤฑ olacak. Bunun yanฤฑ sฤฑra Berlin, Commerzbank’ฤฑn ayrฤฑ bir borsa kotasyonunu sรผrdรผrmesi iรงin gรผvence isteyecek.

Frankfurt’un herhangi bir satฤฑn almanฤฑn ardฤฑndan da รถnemli bir merkez konumunu koruyacaฤŸฤฑna iliลŸkin taahhรผt alฤฑnmasฤฑ ise mรผzakere gรผndeminin bir diฤŸer kritik baลŸlฤฑฤŸฤฑnฤฑ oluลŸturuyor. Alman hรผkรผmeti, UniCredit ve Commerzbank yetkilileri bu geliลŸmeler hakkฤฑnda henรผz resmi bir aรงฤฑklama yapmadฤฑ.

UniCredit yรผzde 50’nin altฤฑnda pay ile stratejik kontrolรผ hedefliyor

UniCredit, dรผzenleyici kurumlardan gerekli onaylarฤฑ aldฤฑktan sonra Commerzbank’ta yรผzde 50’nin biraz altฤฑnda bir paya sahip olacak. Sรถz konusu oran, ฤฐtalyan bankanฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑ toplantฤฑlarฤฑnda oy รงoฤŸunluฤŸunu elde etmesine ve Commerzbank’ta stratejik kararlarฤฑ yรถnlendirmesine olanak tanฤฑyabilir.

Konuya yakฤฑn kaynaklar, Berlin’in artฤฑk devramlayฤฑ รถnlemeye รงalฤฑลŸmak yerine sรถz konusu kredi kuruluลŸuyla ilgili en รถnemli รถnceliklerini hayata geรงirmeye odaklandฤฑฤŸฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.

UniCredit

Almanya BaลŸbakanฤฑ Friedrich Merz, รงarลŸamba gรผnรผ yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada devramlaya ilke olarak karลŸฤฑ olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtmekle birlikte UniCredit’in bu iลŸlemi gerรงekleลŸtirmeye yรถnelik yaklaลŸฤฑmฤฑndan duyduฤŸu hayal kฤฑrฤฑklฤฑฤŸฤฑnฤฑ yineledi. Merz ayrฤฑca Commerzbank’ฤฑn ulusal ekonominin finansmanฤฑndaki รถnemine dikkat รงekti.

UniCredit, Commerzbank’ta ne kadar paya sahip olacak?

Dรผzenleyici onaylarฤฑn tamamlanmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan UniCredit’in Commerzbank’ta yรผzde 50’nin biraz altฤฑnda bir hisseye sahip olmasฤฑ bekleniyor. Bu oran, ฤฐtalyan bankanฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑ toplantฤฑlarฤฑnda oy รงoฤŸunluฤŸunu kullanarak ลŸirketin stratejik kararlarฤฑnฤฑ belirleyebilmesine zemin hazฤฑrlayabilir.

Almanya hรผkรผmeti devramlayฤฑ neden engelleyemiyor?

Berlin, konuya yakฤฑn kaynaklarฤฑn aktardฤฑฤŸฤฑna gรถre UniCredit‘in Commerzbank’ฤฑn kontrolรผnรผ ele geรงirmesini รถnlemek iรงin elinde รงok sฤฑnฤฑrlฤฑ seรงenek kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde kabul etti. Hรผkรผmetin gรผndemini artฤฑk devramlayฤฑ durdurmak deฤŸil, Commerzbank’ฤฑn Almanya ekonomisine katkฤฑsฤฑnฤฑ ve Frankfurt merkezini koruma altฤฑna alacak gรผvenceler elde etmek oluลŸturuyor.

Almanya, Commerzbank konusunda UniCredit ile gรถrรผลŸmelere hazฤฑrlanฤฑyor Borsatek

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 47.156147.16940.13%
EURO 53.981853.9972-0.06%
JAPON YENฤฐ 3.4343.4430%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.426658.46480.36%
STERLฤฐN 63.442663.4639-0.24%
ร‡ฤฐN YUANI 6.95756.95990.02%
RUS RUBLESฤฐ 0.60790.60991.13%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63146.97 -2.3863%
Ethereum 1823.72 -3.125%
Tether USDt 1.00 -0.0046%
BNB 561.32 -3.2011%
Solana 74.36 -2.9337%
USDC 1.00 -0.0179%
XRP 1.08 -3.0784%
Dogecoin 0.07 -2.3824%
Toncoin 1.52 -1.9777%
Cardano 0.16 -0.5517%
Shiba Inu 0.00 -1.2463%
Avalanche 6.46 -2.6298%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Reklam